Оранжеви сияния в кухнята за добър апетит!

Свежест с аромат на портокали

Дизайнът на кухненското обзавеждане извървя много дълъг път, при това за твърде кратко време, от някогашния си традиционно обикновен и малко невзрачен вид  до днешните направо умопомрачителни, предизвикващи възхищение форми.

Оранжева кухня

Съвременните предложения за кухненски мебели акцентират върху комфорта и оптимизиране на пространството. Но само перфектните форми не са достатъчни, за да доставя готвенето удоволствие – кухнята трябва преди всичко да притежава изключителна атмосфера.

Оранжева кухня

А това се постига освен с елегантни и супер ергономични форми, и с цветовото решение на мебелите и помещението.

Каква да бъде кухнята – бяла, синя, червена, естествено дърво или в някакъв друг от палитрата с цветове? Ами стените – в тон или контраст?

Всеки от нас има своето основание за избор на определен цвят. А защо този цвят да не бъде точно портокалово оранжево?

Оранжевият цвят се счита за топъл, емоционално положителен и романтичен. Вероятно защото се налагат неизбежно асоциации с разкошния изглед на изгрева на слънцето или страстните сияния, които излъчва неговият залез? А може би с уютния пукот на ярко пламтящите дърва в камината? Или със свежия аромат на цитруси…

Колкото и каквито и сравнения да направим, винаги ще стигнем до извода, че оранжевото въздейства ободряващо, създава уют и добро настроение.

Оранжева кухня

Да не говорим за това, че мебели или стени в оранжево в кухнята излъчват сякаш допълнителна енергия и ведър оптимизъм. А, и да не забравим – оранжевото е цвят, който може да се определи и като “апетитен”.  И как би могло да бъде другояче, когато в оранжевата кухня, макар и илюзорно, се разнася аромат на портокали! Или на мандарини?!

Всеизвестен факт е, че няма нищо по-вкусно от ястия, приготвени с гарнитура от положителни емоции!

И то независимо от цвета на кухнята, но защо това да не се случи точно в портокалово

 

 

Дъски за рязане в магазин Жилища

Споделете тази публикация

Post Comment