Покажи ми къде спиш… и ще ти кажа какъв си ти и как живееш!

Какво говори спалнята за нас…

Всяко от помещенията в жилището бихме могли да споделим с гости и роднини, но спалнята – едва ли… Тя е мястото, което обикновено превръщаме в “светая светих” на ежедневието си, нашето лично светилище, мястото, в което се уединяваме, когато искаме да се изолираме от външния свят и то не само, за да си наваксаме така необходимите почивка и сън.

01

И как да не е така, като още древните римляни са го правили – в леглото те са спели, почивали, разговаряли, хранили, дори приемали гости!

Е, функцията на спалнята като гостна днес я игнорираме, освен в частни изключения, но закуска в леглото през уикендите е нещо изключително приятно, стига да има ентусиасти да я приготвят и поднесат!

3

4

Дори и да изключим факта, че прекарваме горе-долу 1/3 от денонощието в сън, спалнята заема много важно място в живота ни. Затова, с каквото и да се занимаваме в нея – спим, четем или просто релаксираме, тя трябва да бъде отражение на нашата индивидуалност.

5

Наред със задължителното присъствие на леглото и гардероба, в съвременната спалня място намират редица други мебели – етажерки, полици, телевизионен кът, оборудване за мини-работен кабинет и поне един стол или кресло – че къде другаде можем небрежно да си хвърляме дрехите, когато ни домързява да ги приберем веднага!

За тези от нас, които кипят постоянно от енергия и са винаги в движение, може би ще отива обзавеждане и цветови концепции, изпълнени с динамика – например, светли стени с ярки индивидуални акценти и еклектична колекция от мебели.

6

17

От друга страна, за тези, които вярват, че тяхната спалня трябва да бъде самия идеален център на спокойствие, вероятно биха предпочели меки пастелни цветове, хармониращо оцветяване на обзавеждането и успокояващото излъчване на естественото дърво, за да превърнат спалнята си в истински релаксиращ рай, където нищо не провокира с контрасти погледа.

8

9

Тези от нас, които са абсолютни фенове на изтънчения и луксозен дизайн, вероятно биха приветствали бутиково изпълнение на обзавеждане в спалнята си и драматични цветови контрасти,  за да са не само неотразими, но и стилни индивидуалисти, просто различни от останалите.

16

Привържениците на абсолютния ред на свой ред ще се постараят да организират максимално пространството в спалнята с много рафтове, чекмеджета и шкафчета, за да приберат и скрият всичко на точно определеното му място.

В този случай може и да няма необходимост от стол за нахвърляни дрехи – интересно, ако някой от семейството е толкова подреден, дали това ще се понрави и на половинката му?

Всъщност, защо не, ако другият се грижи за реда!

7

Галерия:

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment