15 идеи за спални в пастелни тонове

С пожелание за спокойна нощ и красиви сънища!

 

„Ти „лека нощ“ ми каза, мила,

но лека ли ще е нощта…”

Колкото и да обичаме безсмъртните стихове на Пърси Биш Шели, няма да навлизаме в дебрите на лириката и поезията, защото почти изненадващо се роди тази асоциация, когато обмисляхме настоящата идея. А именно – да ви подскажем поредната доза вдъхновение за обзавеждане на спални в натюрела на пастелните цветове.

Акцент с принт на стената зад леглото

Факт е, че при избора на неутрални тонове за интериорно решение на кое да е помещение в жилището почти не може да се сбърка, защото те имат направо универсална функция, а в много голяма степен това се отнася и за спалнята.

Декорация с камък за акцент

Защото, за да бъде наистина спокойна нощта, а сънищата – красиви, допринасят както удобното легло и мекичките завивки, така и цялата атмосфера на помещението, базирана на цветовото му решение.

Спокойно и красиво - динамика създава единствено принтът на стената

Нали последното, което виждаме, преди да изгасим лампите и първото, след като сънено отворим очи, е някаква част от любимото ни място за пълен релакс, на което отдаваме почти 1/3 от живота си?!

Декорация с дървесен ефект

Хармонията, която се постига с помощта на земните тонове – в по-светли или тъмни нюанси, наистина възейства релаксиращо и стои естетически издържано.

Пясъчно бежово, мляко с кафе, горчив шоколад или есенно кафяво – всеки един тон от тази палитра създава усещане за спокойствие и сигурност, от които се нуждаем изключително много в часовете за отдих.

Рустикален ефект с декоративни тухлички

Но все пак, за да не бъде интериорът на спалнята, включващ цялостно цветово решение – на стените, пода и мебелите, прекалено равен и скучен, някой и друг акцент би създал ефектна динамика.

Принт с флорални мотиви на стената

Решенията могат да бъдат различни – интериорният текстил е най-лесният вариант, защото подлежи на честа и лесна смяна. Да, не е никак сложно и не е въпрос на много средства, в зависимост от сезоните да се постави акцент в спалнята с различни по цвят пердета и завеси. Същото се отнася и за покривалото на леглото.

Акцент чрез окачения таван

По-сложните за изпълнение акценти се постигат чрез формата на окачения таван, защото едва ли някой би си сменял тавана често, но пък и зиме, и лете, той винаги ще си е ефектен, нали?!

Декоративни принтове на стената зад леглото са много актуален и модерен вариант, както и частична декорация с тапети с различни цветове и мотиви.

Ефект с осветителни тела с насочено осветление

Декорацията на част от стените с изкуствен облицовъчен камък също може да бъде определен като истински хит в последните няколко години при изграждане на интериорните концепции.

Декорация с пано зад таблата на леглото

Картини, пана и окачени етажерки и полици също могат да създадат интересен акцент, дори и да не са в контрастиращи цветове.

И да не забравим за декоративните ниши, изградени с помощта на гипсокартон – в тяхното ефектно въздействие едва ли вече някой се съмнява…

Акцент с декоративни ниши

Но както винаги, идеите са това, което ние можем да направим за вас, а реализацията оставяме в полето на бъдещите ви творчески планове!!!

 

Галерия:

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment