Сладки сънища по магистралата на детството!

В палатка или в каравана – къде ли да спя днес?

 

Много пъти сме подчертавали, че без никакви угризения завиждаме на днешните деца – толкова изкушаващи предложения за обзавеждане за детски стаи се появяват всеки ден на пазара, че ако днес родителите са харесали едно, утре вече не сасъвсем  сигурни дали са направили най-добрият избор!

А да не говорим, че всички деца обожават нестандартните идеи, които им позволяват да имат в стаята си не просто мебели, а направо сцена за безкрайни приключения!

Как ви звучи, например, вашето дете да си има у дома малък туристически пристан – и да спи в истинска палатка?! Не, не такава, каквато мама и татко пазят от младежките си години на тавана или в мазето, а съвсем истинско легло, но с дизайн на туристическа палатка!

Точно такова е предложението на белгийската компания MATHI BY BOLS. В повечето детски стаи обикновено има място само за едно легло, а да не говорим, че за второ, пък и за палатка или  каравана нещата вече почват да граничат с най-смелите фантазии на мама и татко…

Но моделите на дизайнера  Francois Lamazerolles –  Lit Tente и Lit Karavane,  са решили креативно тези проблеми. И то не как да е, а направо 3 в 1!

Lit Tente е  легло на колелца, изработено от MDF. Второто легло в този модел е поместено под рамката на първото и на практика изглежда като голямо чекмедже. Когато някое приятелче остане на гости с приспиване, то е ясно къде ще спи, нали?

Основната спалня е с балдахин с триъгълна форма – над леглото има прозорец със сенник и когато той се спусне, свие или повдигне нагоре, се получава  ефект като на туристическа палатка.

Все пак, дори и когато тази своеобразна щора е спусната – дали за сън или за игра, то отстрани краищата на балдахина са отворени, за да могат да навлизат въздух и светлина. Вярно е, че тази светлина няма да бъде достатъчна за четете, но пък и кой ли ще иска да чете, когато може да се разиграват с приятелчетата толкова по-интересни сценарии?!

А моделът на детско легло Lit Сaravane си е почти като истинско превозно средство – дори си има и колела! А вътре малката дама или пък господин могат да се дообзаведат с любимите си играчки и дори да канят и гости!

Второто легло в караваната е също под основният матрак – голямото чекмедже се издърпва, когато е необходимо. Отгоре леглото е с подвижен текстилен покрив – почти като истинско кабрио!

И двата модела легла се произвеждат от MDF в различни цветове – според предпочитанията на бъдещите собственици.

Всички деца вероятно биха били много щастливи да пътуват и да се забавляват по магистралата на своето детство в такива легла, а от време на време – е,  може дори и да поспят!

 

Галерия:

 

hwww.mathy-by-bols.be

Споделете тази публикация

Post Comment