И кухнята се “раззелени”!

Антистресови идеи за кухни в зелено

Настроението в кухнята винаги трябва да бъде позитивно – защото в приготвянето на храната се влага много енергия, а всичко ще бъде много със сигурност  по-вкусно, ако е посипано с щипка добро настроение!

И ако на някои от вас по някаква причина ви се струва, че в кухнята липсва нещо, което да ви носи радост и удовлетворение от това, което вършите там – вероятно причината е, че липсва нещо зелено!

Защо зелено ли?

Защото, както вероятно знаете,  е научно доказано, че зеленият цвят има голям анти-стресов ефект, че действа успокояващо, че предотвратява или забавя конфликтите, че в негово присъствие по-лесно се стига до решаване на проблеми и постигане на споразумения.

И тъй като в кухнята се събира, без значение по кое време на деня и за колко дълго цялото семейство, то няма начин да не се случва да не прехвърчат искри, породени дори и от незначителни поводи.

А присъствието на зеления цвят – дали като основен цвят в интериорното решение на кухнята, като  елемент в декорацията или просто като акцент, в някой предпочитан от широката гама нюанси, може да бъде най-доброто лекарство за постигане на семеен мир и хармония.

И още нещо – зеленото също излъчва според психолозите сигнали за богатство, просперитет и растеж.

Тогава едва ли ще се намери по-добро място за прилагане от това, в което цялото семейство притичва, подмамено от апетитните аромати?!

Ярко лимонено, свежо ябълково, тревисто, изумрудено или малахитово зелено – наистина има твърде много възможни  варианти, които да заредят атмосферата в кухнята с ведър оптимизъм.

Не вярвате на вълшебната сила на “зеленото” лекарство? Няма друг начин да проверите дали действа, освен ако не решите да опитате!

 

 

 

 

 

…………………………………………

Споделете тази публикация

Post Comment