Да бъде бяло и още нещо…

Идеи за бели кухни с цветно настроение

Кухня в бяло? О, ужас, биха възкликнали някои от вас, че как се чисти такава капризна придобивка? Ами не е ли твърде стерилно кухнята да бъде в бяло, все едно да обитаваш болница, ще попитат други…

Бяла кухня

Вярно е, изборът на белия цвят за кухненско обзавеждане е както лесен, така и труден!

Бели предни панели и дървесен натюрел отстрани

Бяло и дървесен натюрел

Лесен, защото такива мебели се съчетават идеално с всеки един от другите в цветовата палитра, използвани при обзавеждането на останалата част от дневната зона.

Бяла кухня - оранжеви стени

Труден – май вече отговорихме защо малко по-горе… И ще добавим в наша защита, че чистенето не е чак такъв невероятен проблем, защото всяка кухня, независимо от цвета й, може да се поддържа в добър вид с помощта на много препарати.

Бяло и венге

Страхът, че помещението би изглеждало скучно, също може да бъде игнориран, защото бялата кухня обича компанията на всички цветни акценти – на стените, аксесоарите и малко пъстричко в самата нея!

Бяло, зелено и сиво

И точно затова решихме да ви подскажем малко идеи, които да ви провокират да преодолеете страха си от бялото! Защото наистина бялата кухня не може да бъде скучна, ако й позволим да се присъедини към компанията на другите цветове, а това може да стане по различни начини.

Бяла кухня с жълти стени

Естествено, първият е като част от предните панели в самите кухненски мебели се изберат в друг цвят, често – в хармония със стените или другите мебели. Или пък приятно и нарочно контрастиращи! И още – кухненските плотове или страничните панели да бъдат с подобно решение…

Бяло и червено

Бяло и кафяво

Другият вариант е – вече навярно сте се досетили, е гърбът на кухнята да бъде „облечен“ в цвят или с пъстър стъклен принт, внасящ в атмосферата на помещението прелестта на цветята, аромата на плодовете, неустоимата романтика на красиви пейзажи, копнежа по непознатото чрез екзотични мотиви или каквото друго ви подскаже въображението!

Бяла кухня с лилав гръб

Бяло и зелено

И накрая, най-лесният начин е… като се избере предпочитан цвят за стените в това пространство, който да бъде ярък фон за нежната ви бяла кухня!

Бяла кухня със син плот и сини стени на помещението

В този случай само с едно боядисване през някакви периоди от време, каквито имате желание и възможност да направите, ще се променя обликът на цялата кухня – стига да не се плашите от ремонти!

Бяла кухня на тъмно оранжев фон

Бяла кухня и тъмно виолетово стена

И така – моля, бъдете смели и се разходете в нашата галерия с различни идеи, разказващи как бялата кухня може да бъде не само свежа, но и много ефектна!

Галерия:

 

…………………………………………

Споделете тази публикация

Post Comment