Крепостта „Кухня” има нови кули

Иновативни идеи за кухня в малки жилища

„Моят дом е моята крепост” – тази максима е така любима на всички ни, защото наистина в дома си се чувстваме най-сигурни и защитени от всичко, случващо се в заобикалящия ни свят.

Но ако идентифицираме жилището си с непревземаема от негативите в живота крепост, то защо тогава тази наша крепост да си няма кули?! Пък било то и в кухнята?!

Всъщност, кулите са съвсем истински и напълно предназначени за кухнята, особено в домове с ограничени пространства. Компактните кухни не са новост, защото е наложително тяхното използване в малки жилища, където всяко свободно пространство е своеобразен бонус за собствениците.

Конкретно тази иновативна идея за колекцията кухни Tower  е реализирана от германския производител Warendorf  по дизайн и проект на звездата на френския дизайн – Philippe Starck.

Кухнята  Tower се състои от два самостоятелни модула, като всеки един от тях не заема повече от 1 кв.м площ.
Кулите са функционално обособени  в гореща и студена – „топлата” приютява конвенционална и микровълнова фурна, а в „студената” й посестрима се крие хладилник-фризер.

Въпреки това основно разделение, в кулите могат да бъдат интегрирани още допълнителни електрически уреди като например миялна машина.

Модулите  са затворени от три страни с врати, прикриващи уредите в рамките на обема. Четвъртата страна е оставена отворена, за да може да бъде проектирана да отговаря на конкретните изисквания на потребителя и на всяко интериорно решение.

Задната стена може да се използва като огледало или като черна дъска за ежедневни бележки – за списъка с необходимите покупки или просто за вътрешносемейни послания.

Кулите са на колелца и със съвсем леки движения могат да се завъртат на 360 градуса, за да разкрият всяка от страните си. А различното позициониране предполага и различен изглед на интериорното решение на помещението.

Към колекцията Tower е включен  функционален остров, който може да изпълнява ролята  и на маса за хранене. Този модул осигурява необходимото пространство за подготовка на различни кухненски операции, притежава още мивка и керамична плоча с котлони.

Под работната повърхност е обособено място (чекмеджета) за съхранение на различни кухненски принадлежности.

Тази кухня изглежда идеално място за развлечения – завъртайки кулите в различни посоки, те ще разкрият своите най-добри и различни страни на всички гости, които сигурно ще са онемели от завист.

А след като вечерята е приготвена и плота разчистен, автоматично се материализира и масата за хранене – е, май всяка крепост би се гордяла с такива кули, особено тези с по-малките размери!

За повече информация:

http://www.warendorf.eu/de/the-starck-collection

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment