Градински мебели в интериора

На екзотично пътешествие у дома

 

Екзотичен и оригинален материал като ратан, бамбук, банан и други тропически дървесни видове, като че ли повече сме свикнали да свързваме с градинското обзавеждане. Но уникалните модели, дело на ръчна изработка успешно се вписват в интериора и на всяко жилище – стига да имаме по-нетрадиционен поглед върху визията на дома, а и да притежаваме смел и експериментаторски дух.

От тропическа дървесина се изработват всякакъв вид мебели – столове, кресла, лежанки, канапета, спални, както и декоративни аксесоари. Тези мебели са не само здрави и лесни за поддържане, ако се грижим правилно за тях, но имат и уникалното свойство да предадат на интериора своя екзотичен чар.

 

Като произведение, създадено от абсолютно естествен природен продукт, те носят в себе си връзката с непреходната сила на природата, сякаш излъчват частица от жаркото слънце и уханието на тропическите гори.

Мебелите от ратан и бамбук се отличават с изключително елегантен дизайн, изящни линии и същевременно са много функционални. Подходящи са за всякакви помещения в жилището. Формите им излъчват топлина и чувственост, а лекотата на материала се вплита в пространството и сякаш му придава от собственото си леко и ефирно излъчване.

В дневната, кухнята или спалнята, тези мебели ни най-малко не отнемат с присъствието си от пространството, а напротив, дори го освобождават с непринудения си стил. Съчетават се перфектно с други материали като кожа, текстил, метал и дърво.

За хора, които се стремят да не следват наложените стандарти и не се страхуват да покажат страстта си към всичко не дотам познато, което определяме с понятието екзотика, мебелите от тропическа дървесина са най-подходящо решение.

 

 

 

Дори само един скрин или кресло от ратан ще създадат в интериора кът, в който с удоволствие човек ще позволи на фантазията си да го отведе на самотно приключение някъде далеч на изток, там, където сръчни ръце на непознати майстори са създали частица от нашето сегашно домашно битие.

Споделете тази публикация