Интериорен проект на хол

Представеният проект е на част от апартамент – дневна зона, включваща хол, кухня и тапезария. Изискването на собствениците за цветовата концепция бе да се заложи като основа бяло, сиво, дърво и някакъв цвят за акцент.

Стилът да бъде малко повече urban & industrial, но в същото време да е уютно.ИНТЕРИОРЕН ПРОЕКТ НА ДНЕВНА
инж. Диана Лазарова
интериорен дизайнер
diana_dnl@abv.bg
0887 60 444 8
Diana-Lazarova /www.facebook.com/

ИНТЕРИОРЕН ПРОЕКТ НА ДНЕВНА

TV композицията е разположена по цялата стена – от прозорците до преградните панели на кухнята. Ниската част са чекмеджета от светъл дървесен фурнир, над тях стъпват по-плитки чекмеджета, които продължават и към трапезарната част. Над тях са закачени цветни композиции с различни по големина квадрати, като се редуват отворени и затворени обеми. Те служат както за шкафове на TV секцията, така и за акценти в трапезарията.

На отсрещната стена е разположен диван с лежанка, който е със сива дамаска и две акцентиращи цветни възглавнички.

По цялата стена зад него е разположено декоративно пано. До и над дивана има етажерки за книги, които следват
формите на тези от TV композицията. Холната маса също повтаря тези форми. Тя представлява ансамбъл от 4 отделни
кубчета, които могат да се подреждат по различен начин.

 

ИНТЕРИОРЕН ПРОЕКТ НА ДНЕВНА

Подът на цялото помещение е решен със светъл паркет.

Стените са основно бели, като на места са декорирани с принтове, под формата на тапет – зад дивана и зад телевизора.
Кухнята е П-образна.

Всички уреди са предвидени за пълно вграждане. Има вградено скрито осветление в дъната на горния ред шкафове. Използван е светъл дървесен фурнир за централния долен ред и за горния, както и за долния ред от двете страни.
.

ИНТЕРИОРЕН ПРОЕКТ НА ДНЕВНА

Горните шкафове и обърнатият гръб са бял гланц. Като акцент е използван обърнатия гръб в централната част на кухнята, който е декориран с бяло пано с надписи.

Същите надписи се ползват и при декоративните подвижни панели, които помагат за отделянето на кухнята от зоната за хранене и зоната за почивка

ИНТЕРИОРЕН ПРОЕКТ НА ДНЕВНА

Декоративните панели са решени по следния начин: двата крайни за дървесни, а средните два – полупрозрачни и с надписи, като средните са подвижни. Търсеният ефект е кухнята да изглежда еднакво добре и при отворени, и при затворени панели.

След преградните панели е разположена трапезарната маса, която е за 4 души и има опции за разтягане при необходимост.
Нарочно е завъртяна диагонално на цялата композиция, за да не бъде всичко подредено в прави линии. Тя също е от светло дърво, а столовете се от бял гланц.

По принцип не са използвани готови мебели, освен столовете – всички елементи на обзавеждането са проектирани специално за този проект.

Споделете тази публикация