Интериорен проект на кафе-сладкарница “Резидент”

С усещане за лукс и изискан стил

 

Интериорният проект, който представяме, е на първия етаж на кафе-сладкарница “Резидент” в кв. Горна баня – гр. София. Общата площ на помещението е 61 кв.м, а проектът е създаден от интериорния дизайнер Ирена Иванова – студио “Истерия Дизайн”.

Основното изискване, отправено от клиентите към дизайнера, е заведението да бъде решено в класически стил, да излъчва ненатрапващ се лукс, същевременно да създава елегантна и приятна за посетителите атмосфера.

Именно затова дизайнерът се спира на светли пастелни цветове – различни нюанси на пясъчно бежово и бледо жълто, които оптически уголемяват пространството, а стилен контраст се създава чрез акценти в черно и графитено сиво.

Креслата в бежово и тъмен кант са обемни, за да предложат максимално удобство на посетителите на заведението – отпускайки се в уютната им прегръдка, да прекарат приятни моменти на релакс в приветлива обстановка и забавна компания.

Ниските масички са от тъмно масивно дърво, а обединяващ елемент между тях и креслата са изящните им крачета в бароков стил.

Окаченият таван привлича погледа с елегантните си овални форми, а полилеите от ковано желязо създават усещане за разцъфтели по него цветя. Таванът е изпълнен от гипсокартон и елементи от полиуретан или гипс. Декоративни колони в помещението допълват усещането за класа и изискан стил.

Стените са покрити с тапети на елегантни фигури и декоративни профили в бяло – съответстващи на цялостната композиция в интериора, търсеща класическо излъчване.

Подът е геометрична конфигурация от големи светли и малки тъмни плочки – съчетанието стои непретенциозно и леко, но същевременно напомня за стила на заведението.

Композиция от картини, вградени ниши с книги и красиво аранжирани завеси от бледожълта коприна допринасят за постигане на търсеното общо интериорно внушение – на класически стил, съчетан с елегантна и уютна атмосфера.

За повече информация и контакти

„ИСТЕРИЯ Дизайн“

Ирена Иванова – интериорен дизайнер
0897 829 859 Globul
0882 657 323 Mtel
0877 020 032 Vivacom

www.isteria.eu


Споделете тази публикация