С енергията на земята – камък, дърво и още нещо… – 45.96 кв.м

Интериорен дизайн на апартамент с обща площ 45.96 кв.м

Всички обичаме разходките из природата – да се възхищаваме на прекрасни гледки, да присядаме за кратко на приятно стоплени от слънцето камъни, да се удивляваме на силата и съвършенството на всичко, сътворено от майката Земя.

Но и между стените на собствения си дом  човек може да черпи от енергията на земята и нейните продукти, а как това се случва в едно ново жилище, ни разказаха дизайнерите от интериорно студио InDesign чрез интериорния проект, който ви представяме:

“Жилището е ново строителство с обща площ 45.96 кв.м, собственост на младо семейство, което особено цени естествените материали. Проектът включва дневна зона, спалня и антре, без мокрите помещения и втората спалня, която в бъдеще ще бъде детска стая.

Дневна зона

Жилището е ново строителство с обща площ 45.96 кв.м

Камък и дърво – това бе изискването на собствениците, поради което създадохме концепция, основана на тези материали. Другото условие бе в интериорното решение на дневната зона да присъства бар-плот, който да прикрива кухненската част и  малък работен кът.

Около тези опорни точки проектирахме помещението, търсейки максимална функционалност, спестяването на място и мобилност, защото това са начините за ефективно справяне с малки пространства като тази дневна.

Дневна зона

На стената до масата за хранене поставихме декорация от изкуствен камък и дърво, която създаде интересна интерпретация на търсения акцент с естествено звучене в интериорното решение. Малкото работно място и етажерките около него, заедно с разтегаемата кафе масичка,  са точни примери, че и малките интериори могат да са функицонални и красиви.

Диванът е двойка, но с голяма табуретка, която позволява той да се трансформира и в лежанка. Заложихме на пастелни земни цветове, които да хармонират с естествените материали, а като свеж акцент внася пролетно зеленото на текстилните щори.

Диванът е двойка, но с голяма табуретка, която позволява той да се трансформира и в лежанка.

Дневна зона

Спалня

В спалнята трябваше да развием интериора около наличните легло и нощни шкафчета от предишното жилище на семейството, като беше изключително важно за собствениците да се организират  два отделни гардероба.

Декоративните елементи тук са съсредоточени върху тавана, който е комбинация от гипсакортон и опънат светещ таван.

Декоративните елементи тук са съсредоточени върху тавана

Облицовката с изкуствен камък зад телевизора е тематично продължение на интериорната концепция в дневната. Поради ограниченото пространство нямаше възможност за поставяне на стандартен ТВ модул. Това наложи да използваме два конзолни шкафа, един под и един над телевизора, които са отваряеми и могат да съхраняват доста неща.

Спалня

Липсата на достатъчно място отново доведе до едно  интересно решение за нестандартна тоалетка – огледалото е монтирано на релси, което му позволява да се движи. Когато е необходимо, се издърпва до телевизора, а за по-добър комфорт се сяда на малкото дървено столче, което може да се прибира под конзолните шкафове.

А когато не се използва, огледалото се плъзга на обичайното си местоположение до прозореца, за да не  пречи. Успяхме да намерим място и за два гардероба, които са разположени един срещу друг от двете страни на вратата.

Меките пастелни тонове в цветовото оформление освежихме с нежно розови акценти – в интериорния текстил и щорите на прозорците.

Спалня

Спалня

Антре

Голяма част от антрето се наложи да затворим със шкафове, защото в другите помещения нямаше достатъчно място за съхранение. Тук скрихме пералнята и сушилнята.

За да не стане помещението прекалено затрупано,  поставихме голямо огредало с рамка и борд със скрито осветление, което да създате усещане за повече простор. Естествено, по същата причина тук преобладава белият цвят.”

Голяма част от антрето се наложи да затворим със шкафове

Голямо огледало в антрето

Антре

План на апартамента

 


 

За повече информация и контакти:

Студио INDESIGN
гр. Варна
кв. „Чайка“, бл.27, партер
Моб: 0878 917 86
nikolay.nikov@indesign-bg.com

www.indesign-bg.com

Споделете тази публикация