Когато камъкът прегърна огъня…

5081
Разгл.
Декорация с камък на къта край камината

Декорация с камък на къта край камината

 

Всеки един от нас има различна представа за дома на своите мечти, но за присъствието в него на един интериорен елемент, всички сме категорично и единодушно на едно мнение – камината е безспорният източник на най-много уют във всяко жилище.

Да, когато става въпрос на избор как да изглежда интериора и декорацията в дома ни, предпочитанията зависят от много индивидуални фактори, но камината е от тези елементи, които се харесват на всеки.

Защото горящият огън в камината може да създаде едно съвсем ново измерение на уют и комфорт в бита, който не би могло да бъде постигнато с други интериорни средства.

Не е тайна, че по същество камината е притегателен център както за социални събирания с приятели и гости, така и специални интимни моменти.

Танцът на огнените пламъци и хипнотизиращия пукот на горящите дърва прогонват далеч ежедневния стрес и създават така търсеното спокойствие и предпоставка за пълноценна почивка.

Какъв тип ще бъде камината – традиционно работеща на дърва и пелети, на алтернативите ток, газ или биоетанол, както и дали камерите ще са открити или затворени, това е въпрос отново на индивидуален избор.

Но когато стане дума за декорирането на камината и къта край нея, съвсем естествено на преден план излиза вариантът за облицовка с камък.

Днес  интериорните дизайнери съчетават по невероятно впечатляващи начини камък, стъкло и дърво в различни пропорции, за да се постигнат най-добрите възможни резултати, но е факт, че облицоването с камък – естествен или изкуствен декоративен, преобладава в интериорните решения.

И ако преди време камъкът се свързваше единствено с декорацията на камини в рустикален стил, то това отдавна не е норма, с която трябва задължително да се съобразява жилищния интериор.

Днес темата за каменната облицовка може да бъде интерпретирана в жилища в различен стил – от класическия до модерния стилен минимализъм, стига правилно да бъде съчетана с цялостния дизайн и цветова концепция.

С камък може да бъде облицована както самата камина или къта край нея, но и цялата стена, на която е разположена.

Всичко, което трябва да се направи, е да се подбере  най-подходящ вид камък, точния цветови нюанс  и завладяващ дизайн.

Тези три елемента са напълно достатъчни, за да се прояви магията, която създават заедно огънят и камъкът!

Ако все още се съмнявате, доказателства за красивия съюз между тези два природни елемента   можете да намерите в нашата галерия с идеи!

Галерия:

 

 

Свързани продукти – Декоративни камъни и тухлички: