Ако прозорците можеха да избират…

2695
Разгл.
Какъв ли вид вътрешни щори щяха да си изберат?

Какъв ли вид вътрешни щори щяха да си изберат?

 

Дори ако прозорците можеха да избират сами своята декорация, едва ли изборът им би бил по-лесен, отколкото на всеки от нас – всички варианти вътрешни щори, предлагани на пазара са много ефектни и елегантни, в невероятно богата гама от цветове, десени и материали!

Щорите като елемент от обзавеждането отдавна не се вписват само в рамките на средство за предпазване от слънчевите лъчи. Функционалността и практичността им все повече се баласира с използването им като декоративно допълнение в интериора.

Щорите заемат значителна част от пространството и успешно внасят елегантен aкцент, както и подчертават формите на мебелите, цвета на стените или подовите настилки.

Основните видове вътрешни щори са:

Хоризонтални (венeциански) щори

Най–разпространен и икономичен вариант щори, които се предлагат в широка цветова гама, в т.ч., и в имитация на дърво. Монтажът може да бъде извършен между стъклата /за двукатна дървена дограма/ и пред стъклата. Използват се както в офиса, така и в дома, поради осигуряването на лесен контрол на светлината чрез движението на ламелите.

Вертикални щори

Представителни и естетични, съвремен аналог на пердета и завеси. Подходящи за плъзгащи се прозорци, големи витрини, за декорация на дома и офиса. Състоят се от алуминиев корниз и вертикални ленти от плат и различни механизми – за еднопосочно, двупосочно, смесено свиване и управление

Натурални (дървени) щори

За любители на натуралното са подходящи щорите, изработени от естествена дървесина като бамбук, палмово дърво и др. Щорите от дърво винаги успяват да впечатлят с първичната си красота, удобство и трайност, прекрасното ухание на дърво и меки тонове.

Римски щори

Римските щори внасят елегантен и неподражаем стил в интериора. С модерния си дизайн тези щори могат да бъдат прекрасен заместител на пердета и завеси, както и отличителен акцент в оформянето на вътрешното пространство.

Подходящи са за изпълнение и при наклонени тавани, скосени прозорци, както и за такива с трапецовидна или друга нетрадиционна форма.

Щори “Плисе”

Текстилните щори „плисе” са красиви, функционални и съчетават едновременно съвремен дизайн с атмосферата на традиционния интериор. Монтират се върху прозоречната рамка, което ги прави да изглеждат спретнато и прибрано, а едновременно с това – по-лесни за експлоатация.

Подхождат идеално на арки, капандури или наклонени прозорци. С тях се постига естетическа завършеност на интериора.

Щори Роло

Нещо различно като решение за интериора са щорите тип “ Роло “. Винаги стилни, изискани и модерни, просто различни от всички останали. Отличават се с минимално количество елементи, голямо разнообразие на цветове, надежден механизъм, както и неподражаема автентичност.

Могат да бъдат монтирани на почти всички форми прозорци.

Щора Японска стена

Този тип текстилни щори заместват изцяло класическите пердета. Подходящи са за прозорци с големи височини, за дълги витрини, както и за преграждане на помещения или обособяване на отделени пространства. Щорите Японска стена се изработват от същите материи както и римските щори, открояват се с лекота при движение на платната и леко екзотичен, стилен дизайн.

Вътрешните щори са отличен избор за слънцезащита и ефектна декорация. Удобни и лесни са за експлоатация и поддържане, а широката гама от цветове и материали позволяват съчетание с всеки интериор, внасяйки индивидуален стил и уют.

И все пак – ако можеха прозорците сами да избират, каква ли декорация биха предпочели?! Тъй като отговор на този въпрос едва ли по обясними причини някога ще получим, изборът е единствено наш… или ваш!

Галерия: