Да спрем времето… в интериора

2301
Разгл.

Декорация с часовници и ретро нюанс

Ех, представяте ли си, колко добре би било да имахме силата да спираме времето, когато поискаме?!

Колко повече работа бихме свършили, а да не говорим колко хубаво би било да го направим по време на отпуска или уикенд! Да, вероятно би било чудесно хубавите моменти да нямат край, нали?!

Спомняте ли си онзи виц, в който една прелестна блондинка спряла времето, като извадила батериите на часовника и наистина успяла да застопори бързо сменящите се цифрички?! Добре, че не е бил часовникът механичен – как ли щеше тогава да се справи дамата?

Накарахме ли ви вече да се усмихнете? Може би не бива да се шегуваме с времето, защото докато го правим, то неумолимо си препуска край нас, но спечелените усмивки го заслужават!

Времето е неуловимо, каквито и капани да се опитваме да му залагаме – само можем да констатираме скоростта, с която преминава, а това зависи от вътрешната ни нагласа и настроение.  Понякога то лети със скоростта на светлината, понякога ни се струва, че стрелките на часовника не помръдват….

И като споменахме за стрелките, които тихичко и понякога направо хипнотично тиктакат на стената, отмервайки поредните отлетели мигове от живота ни, се запитахме защо  толкова държим да знаем как се случва това?

Да, вярно, все бързаме за някъде, за нещо, за среща с някого, за отхвърляне на поредния ангажимент, за… всичко, което ни се случва в живота. А колко обичаме да оправдаваме закъсненията си със спрял или неточен часовник!

Точно за старите стенни часовници са нашите идеи днес – макар някои все още вярно да служат, други просто са излезли в пенсия на някой таван, или пък мазе… Но дори и без стрелки, часовниците биха могли да изпълняват чудесна декоративна функция, стига да им отредим такава.

Само си представете как поглеждате към някой такъв онемял модел, а милият часовник просто остава безучасен и ви оставя да се наслаждавате на илюзорното безвремие…

Старинни стенни часовници биха стояли точно на мястото си край камината, в кухнята или дневната на апартамента, вилата или старата селска къща.

Ретро или просто в такъв стил модели,  могат да придадат много романтичен дух и на твърде модерен съвремен интериор – като някаква своеобразна, но логична връзка между днес в сегашно и минало време – нали днешният ден утре ще бъде вече вчера!

Разгледайте нашата тиктакаща галерия – твърде е вероятно някоя от идеите да ви провокира да си спомните къде сте скрили някой подобен часовник, наследен например от баба или дядо, за да го възстановите на подобаващото му се място на някоя стена у дома!

Дори и само като мил спомен!