Вариации на тема: различните лица на дневната – 2-ра част

546
Разгл.

5 идеи за декорация на дневната  в провинциален стил

 

Основното обзавеждане на дневната в тези идеи е базирано на мебели от естествени материали – дърво и ратан. Дизайнът не е претенциозен, но създава много уют и въпреки провинциалното си излъчване, ни най-малко не можем да го наречем старомоден.

1. В духа на шведската традиция

В съвременните шведски интериори ярките акценти са често срещани. Традиционна къща на жителите на тази страна много често се характеризира със спокойната и благородна комбинация от естествено дърво, бяло и много нюанси на сивото. И ако търсите именно спокойствие, заложете на подобно интериорно решение, основано на различни нюанси на сивото и стилизирани флорални мотиви.

2. Като пейзаж от Северно море

Комбинацията от синьо, сиво и пясъчно създава подходяща  атмосфера за релакс и интимност.  Ленените пердета с геометрични мотиви изглеждат като морски камъчета, а купчината  възглавници – като капки вода. И под краката, разбира се – „пясъчен плаж“, като тази роля е поверена килимът в неутрален тон.

3. Небесна дъга на брега на морето

Ако харесвате ярки цветове, можете да превърнете жилището си в дом на небсената дъга след летен дъжд на морското крайбрежие! Като начало заложете на завеси в многоцветни райета, после добавете и възглавнички във всеки един тон от райетата. Една или две могат дори да бъдат и шарени. После добавете килим в топъл цвят и след това цяла зима ще си припомняте прекрасните дни, прекарани през лятото на брега на морето.

4. В колониален стил

Наситено розово в комбинация с бежово добавя елегантен чар на интериора  и леко докосване до декора на  колониалния стил. Използвайте флорални мотиви и фини райета при избора на десени  на завесите и декоративните  възглавници, но заложете на естествени материали като лен и памук. Добавете  килим в светъл  неутрален цвят и със сигурност ще получите комплименти за добрия си вкус.

5. Като в 5-звезден морски курорт 

Атмосферата на стая в елитен курорт може да се пресъздаде чрез сравнително простичък дизайн, но съчетан в същото време с излъчващ лукс  микс от небесносиньо, тъмно  синьо и бяло. Минималното докосване до ярките нюанси създава изтънчен и лаконичен интериор с изключително внимание към естествената текстура на мебелите, типични за средиземноморския стил.

 

Галерия:

Към „5 идеи за декорация на дневната в модерен стил“ >>>