Декорация с щори „Ден и нощ“ – 45 идеи

17228
Разгл.
Декорация с щори „Ден и нощ“ – 45 идеи

Свободата да избираш – да бъде ден, да бъде нощ!

 

Декорация с щори „Ден и нощ“ е атрактивно решение за всяко жилищно пространство, защото носи едно много ценно качество – свободата да избереш сам какъв процент светлина да бъде допусната у дома!

Е, нямаме никакво намерение да се бъркаме в работата на планетите и тяхното движение, но с риск да обидим слънцето и луната, можем да влезем сами в ролята на този, който определя кога да бъде ден и кога нощ в пространството, затворено между нашите си четири стени.

И всъщност това съвсем не е шега, защото този вариант щори наистина предполага да прецизираме сами потока светлина, който да допуснем през прозорците си.

Типът щори „Ден и нощ“ не е никак ново явление на пазарната ниша за декорация в дома, но се забелязва тенденция към все по-голямото им предпочитание. И май вече на всички ни става ясно защо…

Вариантът щори „Ден и нощ“ е пряк наследник, но същевременно модерен прочит на така познатите и използвани в много жилища в продължение на години руло щори.

Вярно е, че в определен момент бяха позабравени, но днес активно присъстват на сцената на домашната декорация чрез елегантния си нов вариант – щори „Ден и нощ“.

На практика този тип щори съчетава функционалността на щорите руло и ламелните им братовчеди. „Ден и нощ“ са иновативен вариант на познатите горни модели, съставени от съчетанието между два различни тъкани – плътна и пропусклива, които се редуват последователно.

С тяхна помощ не само може да се блокира достъпа на светлина или любопитни неканени погледи, но и да се постигне оригинално интериорно решение във всяко помещение на жилището. И още – различните тъкани осигуряват регулирането на осветеност според предпочитанието, а навлизащата през прозореца светлина е мека и нежна.

Моделът щори „Ден и нощ“ могат да се монтират както директно върху дограмата, така и с кутия на стената. Лесни са за употреба – в стандартен вид спускането и повдигането става посредством верижка, но има и ексклузивни варианти, при което управлението е чрез електрически мотор и с дистанционно управление.

Щори "Ден и нощ"

Няма ограничение при размерите на този модерен еквивалент на щорите руло – заради стабилния си механизъм могат да се монтират и на големи панорамни прозорци.

Щори "Ден и нощ"

Комбинацията от тъкани с различен десен и цвят предоставя възможност за използването им в различни цветови концепции на обзавеждането. Важното е всеки сам да определи какъв ефект би искал да постигне – контрастиращ или сливащ се с основните цветове в помещението, независимо дали става въпрос за стените или мебелите.

Щори "Ден и нощ"

Вариантът щори „Ден и нощ“ успешно се съчетава както с плътни завеси, така и с почти ефирни пердета. Всичко опира до въпрос на вкяс и предпочитание, но и само щорите биха били достатъчни да се постигне елегантна и изчистена визия на интериора, напълно в синхрон с така модерния минималистичен стил на обзавеждане.

Щори "Ден и нощ"

На пазара се предлага невероятно богата гама от десени и текстури, сред която всеки би открил най-подходящото решение за декорация в дома си.

И то не просто начин за обикновено затъмняване на прозорците, а решение с индивидуалност и стил, при което слънцето и луната не биха имали нищо против някой друг да определя кога да настъпят денят и нощта!

 

Галерия:

 

 

Щори за покривни прозорци Velux в магазин Жилища