Декорация с тухлички за стени със специален характер

11995
Разгл.
38 идеи за интериорни решения с облицовъчни тухлички

38 идеи за интериорни решения с облицовъчни тухлички

 

Смело заложете на декорацията с облицовъчни тухлички, ако търсите нещо по-различно от традиционните решения за покритие на стените в жилището!

облицовъчни тухлички

Да, неслучайно споменаваме, че е необходима доза смелост, защото тухличките наистина могат да изразяват характер – не, не на стените, а на собствениците на дома!

облицовъчни тухлички

Защото една тухлена стена в интериора е в състояние да разкрие повече за самоличността на обитателите, отколкото боя или тапети на стените – вероятно само декоративният камък е сериозен конкурент за подобна уникалност на интериора.

облицовъчни тухлички

Мнозина считат, че този способ за покритие на вътрешните стени, особено на апартаменти, е твърде рисковано, но страховете са напразни, ако се подходи правилно и резултатът ще бъде приятна изненада за очите…

облицовъчни тухлички, декоративни

Знаете ли, че историята с използването на тухлички в интериорния дизайн започва в Северна Америка? Там дизайнерите започват да ги използват като декоративен елемент в жилищното пространство като знак на протест срещу общоприетите канони на вътрешния дизайн.

Целта им е била да докажат, че някои материали са достатъчно красиви сами по себе си и не се нуждаят от допълнителна намеса…

облицовъчни тухлички, декоративни

И ако по онова време просто са оставяли неизмазани отвътре тухлените стени на сградите, то днес много по-лесно се постига същия ефект със специално произведени за целта декоративни облицовъчни тухлички, които са в пъти по-тънки и леки от същинските представители на голямото семейство на строителните керамични продукти.

декоративни облицовъчни тухлички

Необходимо е да подчертаем, че тухличките не „изяждат“ от вътрешния обем на пространството, защото обикновено са с дебелина 1-2 см, макар да има и изключения.

декоративни облицовъчни тухлички

Могат да се монтират и върху основа от гипсокартон, защото са и относително леки – средно около 15-18 кг на кв.м.

Декорация с тухлички в дневната

Ще подскажем и още една полза от тухличките, освен безспорно оригиналната им естетика – те допълнително изолират стените от външните атмосферни влияния.

Декорация с тухлички в дневната

Заради текстурата си тухличките могат да украсяват интериори в различни стилове, но някои стилове без този елемент от дизайна просто не могат – хай-тек, урбан, екостил…

Декорация с тухлички в дневната

Тухлена стена в дома сама по себе си е твърде ярка декорация, но не и задължително да бъде цяла стена – само частично декориране би било достатъчно, за да се постигне интересен ефект.

Декорация с тухлички в дневната

С тухличките могат да се постигнат оригинални акценти в дневната – в къта зад телевизора, стената зад дивана, край камината, облицоването на отделна колона или на стената между прозорците и още, и още варианти…

Декорация с тухлички в дневната

Декоративните тухлички могат и визуално да зонират и отделят кътовете, в които са поставени.

Декорация с тухлички в дневната

Не е задължително да са традиционно червени – на пазара се предлагат в различни цветове, стилове и нюанси, но ако след време предстои реновиране на дома, те подлежат и на боядисване във всеки нов цвят, съответстващ на новото интериорно решение!

Декорация с тухлички в дневната

Декорация с тухлички може да се направи и в други помещения на жилището, освен в дневната – в спалнята, кухнята, в банята и в антрето, разбира се!

Декорация с тухлички в банята

Когато си поставите за цел създаването на забележителни интериори, спомнете си за декоративните тухлички и не се страхувайте да ги използвате – те само ще добавят още стил, характер и едно по-специално настроение в атмосферата на жилищното пространство.

 

Галерия:

 

 

……………………………………….