Вариации на тема: различните лица на дневната

419
Разгл.

5 + 5 идеи за декорация с интериорен текстил

 

Съвсем откровено всички можем да признаем, че многократно сме се изненадвали как само един детайл в собствения ни тоалет може да промени цялостния му облик, та дори и предназначението му… Например, как луксозен шал може да направи от сравнително делнична рокля вечерен тоалет или пък с някой пъстър акцент строгият костюм да стане „по-весел”?!

Е, подобна трансформация ще се опитаме да ви покажем чрез следващите 5 + 5 идеи за кътове за отдих в дневната. Защо ги разделяме на 2 серии ли? Ами защото два са основните стилове за обзавеждане на тези помещения – модерен и провинциален.

Като основните герои и в двата случая са твърде обикновени мебели – бял диван и правоъгълна масичка, а преобрязаването на дневната се случва с помощта на интериорния текстил!

Идеи за тоалет на дневната в модерен стил

Нашите първи 5 идеи за дневни, обзаведени със стандартни модерни мебели с минималистични форми и  дизайн (каквито всъщност има в редица холове) показват как от една и съща основа може с интересен подход да се постигне интериор с очарователна индивидуалност. И още нещо – тези вариации могат да се приложат и върху обзавеждане с подобни неутрални тонове като пясъчно бежово, светло сиво, слонова кост и цвят капучино.

1. За любителите на графиката

Модерна ахроматична комбинация от черно и бяло, постигната чрез няколко вида декоративни възглавници (едноцветни и  десен с орнаменти),  щори  и  мокет – имитация на кожата на  зебра.

2. В хармония с природата 

Идеята е за любителите на еко-стила –един от  вариантните  да се справят с последствията от ежедневния градски стрес. Две възглавници с щампи  под формата на листа, завеси с цветя на бял фон в нюансите на възглавничките и за разкош – зелен като трева килим.

3. Индивидуалност с етно мотиви

Добрата стара идея – за тези, които обичат тръпката на пътуването в далечни екзотични страни. В основата на свежата интериорна картина застават сочните нюанси на неоново розово и слънчево оранжево, присъстващи в завесите и възглавниците. Килимът е в нежно розово – напомнящ за романтичните настроения по време на пътешествия в непознати интересни краища на света.

4. На остров в тропиците 

Представете си, че сте на брега на тропическа лагуна: лазурно синьото на пейзажа  се  „отразява“ в лентите на щори и в една от възглавниците. А за да стане още по-истинско усещането за ваканция, останалите декоративни възглавници са „облечени” в мека коприна в съответстващи на цветовото решение нюанси. Килимът – съвсем  логично, е в морско синьо.

5. За постоянно добро настроение

Тук акцентът пада също върху розов килим, но в съвсем различна среда – пъстри завеси с едри шарки на цветя и подхождащи им възглавници. Атмосферата носи усещане за пролетна градина, но през всички сезони!

 

Галерия:

Към следващите „5 идеи за декорация на дневни в провинциален стил“ >>>