Анализирай гардероба си сега!

935
Разгл.

„Топли“ идеи за декоративни възглавнички

 

В началото на всеки нов сезон, дори и с известна доза неудоволствие, ни се налага да преравяме и структурираме наново наличните дрехи в гардеробите си.

И всичко това, за да сме напълно готови за съответните промени в температурите навън.

Обикновено в някой прекрасен уикенд, вместо да се позабавляваме с нещо каквото и да е друго по-приятно, ровим като златотърсачи дали ще открием подходящите за сезона позабравени одежди.

Много често точно тогава с голяма тъга откриваме дрехи, които никога повече няма да можем да разходим по улиците…

И много често това са стари пуловери и жилетки, които вече няма кой да износва, излезли са от мода или но просто не стават съвсем “за пред хората”.

А още по-страшно е намирането на такива съкровища сред детските дрехи – тук-там поскъсани, пораздърпани или станали жертна на неправилно избрана програма за пране.

Каквито и да са причините, резултатите са налице – купчина ненужни мекички дрешки, заради които на човек му се къса сърцето от мъка, защото трябва да изхвърли.

А толкова дълго са стояли някъде кротко скрити дори и по сантиментални причини (с този снимахме детето на първия му ден в детската градина, а с този бях на първата среща с… ).

Има начини всички тези угризения да бъдат напълно игнорирани, ако се даде шанс на старите пуловери и жилетки да “възкръснат” в ново амплоа!

Е, ако притежавате поне малко сръчност и творчески усет, тези идеи вероятно ще дойдат точно навреме – да помогнете на излишните дрехи да се преродят в тоалет за декоративни възглавнички!

Не е чак толкова сложно, ако разполагате с шевна машина или умеете да “въртите” иглата!

Най-лесният вариант е, ако ширината на старите топли пуловери отговаря на размера на възглавничката, която ще бъде облечена в тях.

Първо се отстраняват ръкавите, получените отвори се зашиват, същото се прави и от една от другите страни, напъхва се вътре възглавничката и последната страна или се зашива на ръка, или по желание могат да се сложат цип,  копчета или панделки за окончателно завършване на вида на новия елемент на домашния уют.

Другият, малко по-сложен вариант е, когато размерите не отговарят и се налага пуловерът да бъде прекроен: изрязват се парчета с необходимите дължина и ширина, подгъват се навътре и се зашиват (като подгъв), а после се действа както при ушиване на какъвто и да е тип калъф.

Но всичко това вероятно голяма част от дамите го знаят, ние просто го припомняме!

А за да бъдат новите тоалети на декоративните възглавнички още по-ефектни, върху тях могат да се апликират копчета, мъниста, панделки, пайети – всичко, за което се сетите.

Има една малка подробност – мъжките пуловери са с една идея по-подходящи за подобни любителски експерименти, защото са по-големи като размер, стига после собственикът да не се ужаси като види превъплъщението на любимия си пуловер!

Така че, при всички случаи преди да се предприемат подобни творчески занимания, бе следвало да се потърси пълното съгласие на членовете на семейната банда!

Тръгнахте ли вече да издирвате обекти за прилагането на тези идеи? Ако е така, успех!

 

Галерия: