За уникални интериорни решения – декоративни греди, колони, пиластри и первази

1671
Разгл.
Декоративни полиуретанови греди

Магията на декоративните елементи

“Моят дом е моята крепост” – тази максима напълно се отъждествява с представите ни за спокоен уют и приятни часове, през които у дома да затворим вратите пред ежедневните служебни проблеми и непрекъснатия стрес на динамичната среда, в която живеем.

Точно затова интериорът на дома ни трябва да създава чувство за хармония, спокойствие и уют, което се постига и с помощта на различни декоративни елементи,  създаващи приятна атмосфера със стил и собствен характер.

И нещо повече – в търсенето на индивидуалност, в градската среда, която обитаваме, могат да се пренесат елементи от отминали епохи, които да обогатят и оживят с присъствието си интериора на жилището.

Декоративни колони, греди, первази, розетки, пиластри – тези интериорни елементи успешно могат да се вградят в жилищния интериор за постигане на така търсената уникалност и комфорт на пространството, което обитаваме.

Декоративни греди

Абсолютен характер на интериора може да придаде таван с открити греди – неслучайно интериорните дизайнери избират напоследък такъв вариант както за модерни, така и за традиционни интериорни решения.

Има много причини за този избор, а първата е, че така декорираните тавани създават усещане за дишащо пространство и помещението изглежда по-голямо, отколкото е в действителност. Освен това, декоративните греди са не само красиви за гледане, но и окачените на тавана осветителни тела привличат окото и създават илюзията за повече лекота в пространството.

Най-доброто качество на тъмно оцветените декоративните греди като интериорен акцент е, че създават свеж хармоничен контраст със светли стени, а помещението придобива още по-голяма доза уют.

Декоративните полиуретанови греди могат да се използват за интериорно оформление на различни пространства, а монтажът им става лесно и бързо. Гредите се отличават с голяма здравина и перфектна визия, а не на последно място чрез използването им се постига икономия на дървен материал.

Декоративните греди са с дължина 2000 mm, ширина от 90 до 200 mm, дебелина от 60 до 130 mm. Към всеки размер се предлагат и съответните размери конзоли, както и декоративен обков.

Вижте цените на декоративните греди от тук…

 


Стенни и подови первази от HD-Polimer

Стенните и подови первази от HD-Polimer се отличават с екстремна твърдост, а тяхната плътност е от порядъка на 400 кг/м3. Тези изключително висококачествени продукти намират приложение при оформяне на фризове по стените или съответно при моделите за под, за завършване на връзката на подовата настилка със стената.

Част от моделите за под са снабдени с кабелни канали в задната си част, което дава възможност за прекарване на кабели за интернет, телевизия или телефон.

Голямата твърдост на стенните и подови первази от HD-Polimer ги предпазва от нараняване при чест контакт с околни предмети (напр. при почистване на жилището). Могат да бъдат оцветявани в съответствие с интериорното решение на помещението с вододисперсни бои.

Модели за стена HD Classic Модели за под HD Classic

Декоративни XPS первази серия Classic, EPS Skin-Tec первази Prestige, EPS первази серия Domstar Classic, готови ъгли за бързо и лесно оформяне на рамки и декоративни фигури.


Декоративни колони и капители от високоплътен EPS

Декоративните колони и капители

Декоративните колони и капители са практично оформени като отделни колонни елементи за лесно постигане на всяка желана височина.

Разнообразието от модели детайли позволява оформянето на интересни и нестандартни интериорни решения. Колоните са декоративни и не могат да се използват като носещи архитектурни елементи. Позволяват обработване само с вододисперсни бои и лепила.

Вижте цените на декоративните колони и капители от тук…


Декоративни пиластри

Пиластри

Вижте цените на пиластрите от тук…

Пиластрите представляват четвъртит стълб, излизащ малко или повече навън от стенната плоскост, който има капител и база. Предназначението на декоративните пиластри е да раздвижат визуално стенната плоскост, повтаряйки се ритмично или на равни разстояния.

Чрез декоративни елементи като пиластрите може да се постигне впечатляващ интериорен ефект както в жилищни, така и в обществени помещения. Декоративните пиластри LOGODOM могат да се обработват в съответствие с итериорната концепция само с вододисперсни бои и лепила.