Интериорен проект за ремонт на мезонет

Представеният проект е за ремонт на мезонет с приблизителна площ от 120 кв.м.

По молба на собствениците се запазват съществуващите настилки, както и няколко елемента от първоначалното обзавеждане. Това определя донякъде и избора на стила и цветовата гама за жилището.


На първо ниво
 е разположен дневен тракт, състоящ се от дневна с голяма тераса към нея, трапезария с кухненски бокс, преддверие и санитарен възел.Входното преддверие със стълбата към второ ниво разделя дневната от трапезарията. За да се постигне единно въздействие и обединение на пространствата са използвани еднакви материали и цветове.

 

За да се избегне “коридорното” впечатление, шкафовете под стълбищната клетка са с огледални врати, визуално разширявайки тясната зона при влизане в трапезарията. До входната врата е мястото на закачалката Tree на Swedese.

 

В дневната са позиционирани два къта. С мека мебел от серията Tufty time  на Патрисия Уркиола е обзаведен къта за почивка и телевизия. Закачлива нотка внася и “домашния любимец”  на стената – котка с модули от система Tangram на Лаго. С нестандартна форма (наложена от ограничените размери и разположението) е решен шкафът под телевизора.

В зоната за разговори и питие е запазен наличния бар-плот, като само се апликира тематично графично фолио на фронта на бара. Пред бара място намират двата бар-стола Lazy, отново на Патрисия Уркиола.

Трапезарията е организирана с кръгла орехова маса за 8 човека и трапезарни столове Lazy на B&B. Оставено е непроменено мястото на налично кожено канапе в жълто. Кухненските шкафове също са запазени, подменени са единствено вратичките (на горния ред са умишлено удължени до тавана) и са добавени две нови колони  в двата края на кухнята.

За внасяне на контраст и свежест  е работено с жълто-зелено и графитено-сиво за част от стените на долното ниво. Останалите повърхности са в кремаво. Мебелите са в същата гама.

 

На горното ниво в родителската спалня е търсено по-спокойно и хармонично въздействие.

Второто ниво е изцяло за нощна зона. Тук са родителската спалня и детската стая (с отделно пространство за четене и работен кът в нея). Двете спални ползват обща баня-тоалетна.


За целта са избрани изчистени форми и цветове. Уют внася естествената топлина на дървото в комбинация с гълъбово-синьото на стените. Вратите на гардеробите отново са огледални и са запазени непроменени от старото положение.

Под почти френският прозорец място намира масичката Crochet на  MOOOI.  Нощните лампи са Draad на Ligne roset.

В детската стая за момиче са  използвани по-младежки и олекотени мебели и свежи цветове. Скосените тавани смаляват пространството на и без това неголямото и начупено помещение, затова е използвано основно бялото за стените и мебелите, със смели акценти в цикламено и тютюневозелено.

В зоната за четене е модул от серията Fat на B&B Italy, а работното място е качено на съществуващия още преди ремонта подиум. Работният стол е Zen на Gärsnäs, а контейнерът Mobil от акрил на Kartell.

За контакти: STUDIOARCHITECTONICA

арх. Алина Иванова –GSM: 0899 816 877

арх. Стефан Вълканов – GSM: 0898 677 083

www.moderndesignarchitecture.com

Споделете тази публикация