Бяло и дърво в съюз за ефектен интериор

Уют и комфорт в модерна дневна зона

Харесвате ли чистичкото излъчване на белия цвят? Или по-скоро клоните към прилива на топлина, която внушава дървесният натюрел?

А ако е по-малко и от двете, то тогава няма начин да не бъдете очаровани от ефектното им съчетаване в интериора на тази  дневна зона.

Как красотата на естественото дърво се включва успешно в модерна обстановка за постигане на блестящ резултат ни показва този проект на Дмитрий Кобцев.

Като основа на интериорната концепция на отвореното дневно пространство е избран белият цвят – съвсем логично с ясната цел за  постигане на повече светлина и простор.

Водещият акцент на този фон несъмнено е  присъствието на дървото чрез избора на частична декорация на кухненски  мебели с хоризонтални линии в преливащи нюанси на светла и тъмна дървесина.

Стените на помещението са снежнобели и единствената граница между сливането на кухненското обзавеждане с тях поставя точно ефектът на дървесен фурнир.

Кухнята е ъглово разположена като мивката и котлоните са разположени в островния модул.

Елегантна нотка внасят сребристосивите иноксови повърхности на вградената фурна, микровълнова печка и големият хладилник. Работните плотове са в черно, което хармонира на плота на масата за хранене и черния килим в зоната за отдих.

Контрастиращите ленти с дървесен ефект оптически не само удължават пропорциите на  мястото  за готвене, но и олекотяват обема на мебелите.

Трапезарията е разположена близо до големите прозорци като основната бяла линия в интериорната концепция е изразена в оцветяването на столовете.

Меката мебел в къта за отдих е практично решена в графитено сиво. От двете страни на дивана са поставени две големи стенни библиотеки от естествено дърво, чиито препълнени с книги рафтове издават предпочитанията на собственика.

Телевизорът е поставен върху нисък шкаф в ъгъла.

Декоративните пана на стените и пъстрите корици на книгите поставят цветни динамични  петна в спокойното излъчване на атмосферата в дневната.

Това, с което извънредно впечатлява дневната, е как подборът на цветове и материали променя настроението в помещението през различните части на деня.

Ако денем дневната изглежда твърде светла и просторна, то вечер, благодарение на присъствието на дървото, се превръща в топло и уютно място за комфортна почивка след приключване на поредния работен ден.

 

Галерия:

 

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

 

Споделете тази публикация

Post Comment