Интериор на апартамент в рустикален стил

В началото бе дървото… и във всеки интериорен детайл!

 

Как си представяте перфектния спокоен уикенд, особено  през зимата?

Би ли ви допаднала идеята красив планински пейзаж да наднича през прозорците на уютен апартамент, в който от всеки един детайл се излъчва уют? Снегът и студът да са някъде отвън, а вътре да е топличко и комфортно…

Чудна картинка, подобна може би на жилището, което ви каним да посетим заедно сега!

Този апартамент, чийто интериорен дизайн е реализиран в характерните белези на рустикалния стил, се намира в курорта Cortina d’Ampezzo в италианските Алпи.

Проектът е реализиран през 2009 г., а негов автор е дизайнерът Gianpaolo Zandegiacomo.

Casa Cojana, каквото е наименованието на  жилището, впечатлява с уникалното си интериорно решение, в което основно присъствие е отдадено на дървото.

Мебели, стенни облицовки, подове и във всеки един декоративен детайл е намерен начин за вплитане на красотата и топлината на този естествен материал.

В дневната удобен диван маркира къта за отдих, а голяма дървена маса за хранене е идеалното място за срещи с приятели и гости. Обзавеждането на кухнята е изцяло също от дърво.

Спалните, в които дървото е основен акцент, може и да изглеждат малки, но за сметка на това са много уютни. Родителската спалня е с тапицирано легло, дървени облицовки по стените и решена в пастелни тонове.

Всяка една от двете детски стаи ясно показва чия собственост е – гардеробите са декорирани с предпочитани от обитателите мотиви.

Дори в банята е заложено изцяло на присъствието на дървото  – наред със стенните облицовки, ваната и мивката са изработени от устойчив материал с дървесен ефект.

Това, което няма как да остане незабелязано, е използването на неочаквани интериорни детайли – като полилеят с оригинален дизайн над масата за хранене или стенните аплици с интересна форма.

Съвсем основателно можем да застанем зад твърдението, че дървото в това жилище е на особена почит, но едва ли някой би имал нещо против да прекара поне част от ваканцията си в подобна уютна атмосфера!

 

Галерия:

 

 

 

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

Споделете тази публикация

Post Comment