Интериорен дизайн на двустаен апартамент

Строги контрасти в сериозна мъжка стилистика

 

Какво харесват мъжете и какви цветове предпочитат? Отговорите на този въпрос няма да са еднозначни, но че по-голямата част от силната половина на човечеството си пада по тъмните консервативни цветови комбинации, също е факт!

Може би защото смятат, че точно тъмните тонове от цветовата палитра хармонира най-много на типичната сериозна мъжка стилистика или пък ги предпочитат от чисто практична гледна точка?!

Темата за психологията на цветовете е в областта на други специалисти, но в нашия случай гадаенето няма никакъв смисъл, защото жилището, което ви представяме, със сигурност ще допадне и на всички дами!

Интериорният проект на двустаен апартамент, чийто собственик е млад мъж със сериозен нрав и стил, е създаден от дизайнера Иван Стефанов, а как изглежда функционалността през мъжки поглед, можете да видите и сами!

Действително, предпочитанията на собственика към тъмните тонове и неутрални цветове, предопределят интериорната концепция на апартамента, намиращ се в столицата.

Като водеща линия в интериорното решение е ясният контраст между светли пастелни и тъмно кафяви тонове, като в същото време съчетаването им е с доста неутрално излъчване.

Основен акцент са декоративно оформените тавани с ефектно осветление, както и различният тип светлинни източници, които, разбира се,  имат своята функционална роля да осветяват различните кътове.

И противно на схващанията, че тъмните цветове смаляват пространството, контрастът със светлия под и по-голямата част от стените подчертават формите, но ни най-малко за сметка на обема на  помещенията.

Дневна зона

Дневната зона е общо отворено пространство с обособени кътове за отдих, хранене и готвене.

Интериорното оформление, съобразно предпочитанията на собственика, налага всички мебели да се изпълнят по индивидуален размер. Всички кухненски уреди, включително и котлето за локалното отопление на газ, са вградени.

Кухненски остров с бар-плот и високи столчета оформя кът за бърза закуска или вечеря, както и предоставя допълнителна работна площ за различни готварски операции.

Поради специфичната си форма, трапезарната маса в къта за хранене позволява разполагането на повече от заложените шест стола.

Меката мебел в къта за отдих е също по поръчка и побира доста места за сядане за приятелските сбирки, които са често явление в този дом.

 

Галерия:

 

 

Към проектите на спалнята и банята в апартамента >>>

 

 

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

 

Споделете тази публикация

Post Comment