Интериорен проект на дневна зона

Портрет на две дами

 

Може би във всяка една жена, някъде дълбоко скрита, е останало поне частица от онова малко невинно момиченце с бяла рокличка  с къдрички и весело поклащащи се панделки?!

Или поне са запазени малко фрагменти от страстта,  типична за онази  прелестна възраст, към приказки за принцеси  в розови бухнали рокли, защо не и мили щрихи от наивни рисунки на къщички с цветни градинки и пушещи коминчета,  в които има една стая специално за Нея, където е пренесен целият й свят…

Както може би вече се досещате,  в жилището, което виждате тук,  ще живеят принцеси – една пораснала и една съвсем малка, или всъщност майка със своята дъщеря.

И именно заради това,  цветовата гама на интериорната концепция на дневната зона в тяхното жилище, бе необходимо да олицетворява предпочитанията и  същността им.

Интериорен проект на дневна зона - кът за работа

Единственият елемент, който донякъде внася умереност и сдържаност, е тъмно кафявият паркет, както и цветовото му съответствие с част от фасадата в кухненския кът.

Интериорен проект на дневна зона

Независимо,  че помещението на дневната зона е със скромни размери, за кухнята е отделено достатъчно пространство, за да могат да се поместят всички електроуреди, както и да се намери място за съхранение на кухненските приспособления.

За сутрешна закуска или за хапване набързо служи барплотът,  който е отворен за по-голяма лекота на самата мебел, а за вечерите е предвидена кръгла маса със специална конструкция, позволяваща подреждането на повече столове около нея.

Интериорен проект на дневна зона - кухненски бокс

Характерен елемент в дневната зона са флоралните орнаменти по мебелите, които са предвидени така, че да използват максимално от обема на помещението, тъй като скосените стени в тази част стигат чак до пода.

Всички шкафове са с пуш отваряне, за да се избегнат дръжки, които да отклоняват вниманието от красивите рисунки.

Интериорен проект на дневна зона

 Малката масичка елегатно допълва холното обзавеждане и в същото време визуално повтаря линиите на трапезарната маса чрез металната си основа.

Интериорен проект на дневна зона - поглед към балкона

Меката мебел е решена в бяло – в хармонично съответствие с цялата визия.

Осветлението е проектирано според функцията на различните кътове – съчетани са различни варианти като локално насочено, дифузно и скрито, за да бъде пълен комфорта на обитателките в зависимост от времето и случаите, в които ще се използа, а и в зависимост от настроенията им.

Червеният фотьойл е перфектният завършек и ярък акцент в това кокетно жилище.

Или казано с усмивка и приятелско намигване – черешката на интериорната визия (торта)!

 

 

За повече информация и контакти:

Интериорен дизайнер: Иван Стефанов

Тел: 0884 35 10 11
e-mail: stefanovproject@gmail.com
www.sproject.eu

 

Споделете тази публикация