Интериорен проект на дневна зона 24 кв.м

Очарование в нежно розово

 

Всяка уважаваща себе си дама не напуска дома си, ако поне веднъж не се погледне в огледалото, а още по-малко – ако не се е постарала внимателно за макиажа на лицето си и за целия си външен вид.

А когато става въпрос за собственото жилище, нещата не стоят по особено различен начин! Вярно е, че то (жилището) никъде не ходи, но с удоволствие посреща скъпите гости на своите собственици.

Дневна зона

Интериорен проект на дневна зона

Изводът – всяко жилище трябва да бъде красиво, но не само в чуждите очи. А когато си вече собственик на съвсем новичко, макар и не особено голямо жилище, старанието е двойно – неслучайно мъдрите хора казват, че първата любов се помни винаги, първата кола е най-любима, а първото самостоятелно жилище се обзавежда с най-голямо желание!

Интериорен проект в розово

Дотук с предисловието – интериорният проект на дневна зона с площ 24 кв.м, който ви представяме, е част от малкото, но кокетно първо самостоятелно жилище на млада дама. Основното изискване, което тя поставя пред интериорния дизайнер инж. Диана Лазарова, е да присъства в цветовата концепция под някаква форма нежно розово.

Може би защото според специалистите този цвят символизира романтична нагласа, позитивизъм, любов и нежност, напомня за ранни пролетни цветя и във всеки един случай излъчва свежест и неподправена женственост?! Вероятно всичко това и може би още нещо?

Каквото и да е то, едва ли ще узнаем, но за проекта на дневна зона ще споделим какво ни разказа инж. Лазарова:

“Дневната зона е с обща площ от 24 кв.м, а в жилището има още спалня и баня с WC.

Големите френски прозорци откриват чудесна гледка към околността, поради което поставихме дивана в къта за отдих точно отсреща. За най-добър баланс за розовите акценти в помещението избрахме нюанси на бежово и кафяво в цветовата концепция – меката мебел, както и кухненското обзавеждане, е в пясъчно бежово, а  една от стените – в топло кафяво.

Зад дивана поставихме принт с флорални мотиви, чието своеобразно продължение е окаченият таван, който е с ширината на прозорците и визуално се слива с тях от другата страна.

Кухнята е разположена L-образно, като по цялата й линия на тавана поставихме лунички, които оптически да отделят този кът, а част от уредите са вградени.

В нишата до прозореца, вляво от къта за отдих, обособихме зона за хранене. Като логична взаимовръзка по продължение линията на прозореца на тавана изградихме фигура от гипсокартон със скрито осветление, която подчертава масата за хранене. На една от стените има декоративен принт, отново с флорален мотив.

Щорите в помещението цветово си кореспондират с нежното розово на големият принт на стената зад дивана.

Етажерки  и нисък шкаф в бяло и розово оформят TV – къта, а между дивана и кухненския ъгъл поставихме сходни елементи, за да постигнем визуална взаимовръзка между отделните кътове. Подът е от светъл гранитогрес

За да запазим максимално усещането за простор и уют в дневната зона, използвахме меки пастелни цветове, освежени с розовите акценти.”

Очарователно кокетно жилище с подчертано женствено излъчване – едва ли ще има гости, които да останат равнодушни към чара му! Ние вече сме фенове!


За контакти: инж. Диана Лазарова
интериорен дизайнер
diana_dnl@abv.bg
0893 482 610

Diana-Lazarova /www.facebook.com/

Споделете тази публикация