Една история за стар гараж и неговото различно бъдеще

Интериор на малко градско жилище

Едва ли някой ще повярва, че този кокетен малък мезонет всъщност до неотдавна е бил стар неизползваем гараж и хоби-работилница към него.

Какви са точно причините за смяната на предназначението на постройката не е и необходимо да гадаем, но това, което е известно със сигурност е, че трансформацията на гаража в стилно съвремено жилище става с компетентната намеса на италианското студио за дизайн Еgо Vitamina Creativa.

Мезонетът се намира в град в Северна Италия.

На първото ниво е разположена дневната зона, а малката спалня с баня е на горното, непосредствено под скосения покрив. Скулптурна стълба свързва етажите, а социалните и частни пространство са обединени чрез цветовата палитра и сходния дизайн в интериорното решение.

Колона с двустранна камина отделя трапезарията от кухнята, където е поставена и малка масичка за бърза закуска или вечеря.

Бялата мека мебел в зоната за отдих е разположена срещу стената с TV-кът. Тук като интересен декоративен акцент стои бялото, перфорирано с дантеленени форми метално пано, отделящо стълбището към горното ниво.

Всъщност, оригиналният парапет би могъл да се възприема и като главен герой в интериорния сюжет на това жилище заради ефектите, които възпроизвежда, пречупвайки  светлината през деня и нощта.

Дървените подове имат логичното си визуално продължение в оформлението с оцветени в бяло греди на тавана – надлъжното им разположение сякаш удължават свободно навлизащите през стъклените врати и прозорци слънчеви лъчи.

Стените в дневната, както и кухненските мебели, са решени в различни нюанси на бежово и кафяво – на този фон ярко контрастират черните корпусни мебелите около медийния кът.

Висок шкаф с аквариум маркира началото на стълбището към спалнята, чиято цветова концепция следва напълно оформлението на дневната зона.

Покривни прозорци осигуряват необходимото количество слънчева светлина, а таванът в бяло също допринася за оптическото разширяване на иначе скромното по размери помещение. Банята е с вход откъм спалнята.

Вероятно ще се съгласите, че внимателното подреждане на пространството в това малко градско жилище, е поредното доказателство за невероятните възможности на креативния интериорен дизайн.

 Галерия:

Споделете тази публикация

Post Comment