Кое легло си избираш – с колата или смърфовете?

Интериорен проект на детска стая за момиченце и момченце

 

Да, да, ясно – въпросът съдържа и верния отговор, особено след като сте разбрали, че детската стая, чийто интериорен проект представяме, е предназначена за момиченце и момченце.

Детска стая за момиче и момче

Децата са съответно на 6 и 3 години и живеят в морската ни столица – гр. Варна.

Автори на проекта за ремонт на съществуващо помещение са дизайнерите от студио Adoro Design, които са се спрели на пастелни тонове и ярко жълти акценти като сравнително по-универсален подход за изграждане на цветовата концепция на стаята предвид различните полове на обитателите.

Детска стая за момиче и момче

Подовата настилка, вратата, осветителното тяло, завесите, цвета на стените и отоплителното тяло са били дадености, които по изискване на мама и татко на малките сладури, е трябвало да останат в стаята.

Детска стая за момиче и момче

Следващото им изискване е в помещението да бъдат разположени две ъглови легла с повдигащи механизми, голям гардероб, доста шкафове и едно учебно място.

Детска стая за момиче и момче

Тъй като детската стая е в панелно жилище се налага дизайнерите да проектират кухи гърбове зад леглата, за да може от съществуващите ел. контакти да се изведат необходимите нови изводи – за целта са използвани плоскости с дървесен фурнир.

Интерес сред обзавеждането предизвиква формата на бюрото, чийто дизайн се дължи на намерението за по-функционалното използване на наличното пространство.

Детска стая за момиче и момче

Декоративната преграда между двете легла осигурява и известна самостоятелност на двете деца.

И тъй като двете места за сън са визуално твърде еднакви, за да се определи конкретното им предназначение – кой ще бъде неговият стопанин, стените над тях са декорирани със стикери на любими анимационни герои, които са лесно заменяеми, когато се променят и предпочитанията на децата във времето…

Детска стая за момиче и момче

Голям гардероб, стенен шкаф с TV и оригинални поредица от окачени шкафове, „пълзяща“ от пода по стените над леглата и „слизаща“ към работното място осигуряват достатъчно пространство за съхранение на книги, дрехи, играчки и всякакви други полезни за всяко дете нещица.

Детска стая за момиче и момче

Дори и в мрачен ден, когато слънцето си е взело отпуск от обичайните си задължения, в това детско царство ще бъде винаги слънчево и уютно!

 

Галерия:

За контакти:

АДОРО ДИЗЙН ЕООД
гр. Варна 9010, ул. Зора 6, партер
0878 813 537, 052 71 30 06
Венци Иванов – интериорен дизайнер – v.ivanov@adorodesign.org
Юлиан Георгиев – 3D дизайнер – y.georgiev@adorodesign.org

www.adorodesign.org

 

Споделете тази публикация

Post Comment