ЖИЛИЩА

Интериор ДекорацияИнтериорни проектиИнтериорен дизайн

Когато правила и ограничения в дизайна няма…

Интериорен проект на апартамент  94.5 кв.м в гр. София

 

В ежедневието на всички ни се налага да спазваме някакъв установен ред и различни правила, но нали без тях всичко наоколо би било всъщност една невъобразима вихрушка от хаос без начало и без край?!

Но понякога ограниченията под формата на точно установени норми не е най-доброто решение! Чудите се какво имаме предвид ли? Не, не става въпрос за наболели житейски проблеми, а за това, как в интериорния дизайн полетът на въображението на дизайнера е най-стремителен, когато никой не му поставя дори условни граници.

Нещо точно такова се е случило и при създаване на интериорния проект на жилището, което ви представяме. Апартаментът с площ 94.5 кв.м се намира в околностите на столицата – в.з. Бистрица., а какво имахме предвид в началото, ще разберете и сами от разказа на неговия автор – интериорният дизайнер Мила Баларева:

“Този проект е една сбъдната моя мечта.Тук клиентът реши изцяло да се довери на моя вкус и виждане за пространството. Заданието беше: „Направи го така, все едно ти ще живееш в него!“. Беше ми дадена пълна свобода на действие като единственото условие беше жилището да е модерно и изчистено като линии и форми. Оттам нататък нещата бях много лесни за мен.

Дневна зона

За този проект реших да обърна представата за определените места на нещата, а именно – сложих паркет по тавана и саморазливен под, имитация на бетон, за настилка на  дневната, кухнята, трапезарията и антрето. Така постигнахме ефект на лесно почистване в бъдеще на тези помещения. Стените са покрити с мазилка, имитираща бетон. Използваните материали за мебелите са МДФ дъб фурнир и боя, бял мат.

В този проект заложих много на осветлението, което присъства като дискретно като скрита жълта топла светлина както в обзавеждането, така и в процепи в бетонените стени и светещи тавани, рамкирани с МДФ бял мат греди.

Кухнята е с изцяло вградени уреди, с цел да се запази изчистената визия. Има голям помощен бар, който отделя кухненската част от трапезарията.

ТВ стената, която по никакъв начин не натоварва с обемно присъствие, е проектирана така, че да има голямо място за съхранение на книги и декоративни аксесоари.

Антре

Антрето е малко като квадратура и поради тази причина реших гардеробът, намиращ се зад входната врата, която е със стопер, да бъде с изцяло огледални врати. По този начин се  увеличава оптически пространството.

На отсрещната страна има място за сядане с външна закачалка, като и тук отново използвах скрито осветление – то присъства и в другата част от общото помещение, както и при шкафовете за съхранение на обувки и аксесоари.

Спалня

Спалнята решена в бяло-сивата гама като цветен акцент поставят МДФ плоскости в цвят горчица, които с дизайна си напомнят силно на популярната игра тетрис.

Освен като декорация на стената зад леглото, цветните плоскости  са използвани и за предни панели на част от корпусните мебели.

Детска стая

Детската стая е с малка квадратура, което направи заданието ми малко по-трудно, но смея да кажа, че се справих успешно с това предизвикателство.

В тази тясна стая трябваше да събера детско легло за момченце на 7 години, бюро, гардеробче и място за съхранение на играчки и книжки.

Получи се една свежа детска стая с цветни акценти в пъстри и предпочитани от децата тонове, за което допринесоха и окаченият таван с кръгове, подчертан от различни нюанси скрито осветление и тапетът по поръчка.“

 

Галерия:

 

 

За контакти:

Мила Баларева – интериорен дизайнер
тел: 0884 82 81 01, 0898 911 888
e-mail: mbalareva@abv.bgmbalareva@mail.bg

 

 

Facebook Коментари


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

Избор на редактора - категория Интериор

 

 

 

ИнтериорДекорацияИнтериорни проекти


 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност