Морето – любов завинаги!

Интериорен проект на апартамент  в гр. Варна

 

Дали някой някога се е замислял колко вида любов съществува? Може би толкова, колкото и хора има по света? Първата любов, която всички си спомняме с носталгия и нежност, голямата любов, която остава единствена, защото е… голяма, зрялата любов, носеща ухание на мъдрост, топлата любов към мама, татко и семейството, онази любов, чийето друго наименование е приятелство, и още, и още…

Интериор на апартаментс морска тематика в гр. Варна

Всяка любов се ражда в някой хубав ден, но понякога просто си отива или тръгва нанякъде, но има един вид любов, която остава завинаги – тази, която всички изпитваме към морето! Или поне не ни е известно някой някога да се е отказал от тези чувства на възхищение, копнеж и страст към това синьо вълшебство – понякога нежно, друг път гневно, но винаги еднакво омагьосващо!

Дневна зона - да се чудиш къде ли е скрил Нептун?

Морето просто е страст – покори ли те веднъж, то оставаш в неговия плен завинаги! А когато имаш възможността да живееш и в непосредствена близост до брега му, където всяка нова вълна ти носи поредното послание от тайнствените му дълбини, то просто се превръща в твой верен спътник  – и в добро, и в зло…

Интериорният проект на апартамент, който ви представяме, е нагледна илюстрация как силната любов към морето става опорна точка при изграждането на един очарователен и уютен дом в гр. Варна. Автори на тази интериорна картина  (или може би трябва да ги наречем художници?) са дизайнерите от студио Adoro Design, които ни споделиха как морето се е „пренесло“ и малко зад ограниченията, които брегът му налага:

Дори и окаченият таван носи сякаш послание от морето...

„Работата върху този проект ни доставя истинско удоволствие по две причини. Първата е, че клиентът е и наш добър приятел. Втората е, че проектът е тематичен, а ние обичаме да правим такъв дизайн!

Тематичен е, защото собственикът на жилището е много свързан с морето – и като професия, и като хоби, прекарва повечето си време над и под морската повърхност и няма изгледи това да му омръзне някога, дори напротив! Под морската повърхност, защото е състезател по подводен риболов.

Синьо, бяло, черно и дървесен декор оформят цветовата концепция

Нормално е да си помислим, че човек, който е така свързан с морето, би искал за дома си нещо по-различно, само че в случая и това не е така…

Предвидено е пространство за съхранение на екипировката на собственика - състезател по подводен риболов

Клиентът ни иска и дизайнът на жилището му да е на морска тематика, любимите му цветове са синьото и черното (ако приемем, че черното е цвят) и да има достатъчно място за събиране на разнообразната му екипировка.

Дневна и кухня в синьо, черно и дървесен декор

Поради неголямата площ на апартамента, не беше никак лесно да поместим всичко необходимо. Мястото за кухнята е доста малко и затова изнесохме от нея вградения хладилник и той се превърна в част от телевизионния модул.

Кът за хранене

Използвахме черното и синьото, но с мярка и го балансирахме със светли стени и таван, дървесен декор при някои от мебелите и красив естествен паркет. Използвахме и скрито осветление, което да създава приятна атмосфера вечер.

Хладилникът е скрит в TV-модула

Диванът е двойка с лежанка. На стената между кухнята и дивана сме стилизирали една фигура, която ще оставим на вашето въображение.

Диванът в къта за отдих е двойка с лежанка

Интересното е, че за да се разбере, какво представлява тя, наблюдателят трябва да се изтегли по-назад, отколкото му позволяват стените. Направихме това, за да не е твърде очевидно всичко и да оставим интересна задачка за подсъзнанието и фантазията на гостите.

Спалня

Спалня е решена също в синьо, бяло и черно

Спалнята също не е голяма – затова използвахме и стената, на която е разположено леглото, за повече място за съхранение на вещи. Освен шкафовете, там има и приличен гардероб с плъзгащи врати, както и малко шкафове около телевизора.

На стената зад леглото са разположени шкафове за съхранение на вещи

Тук също използвахме черно, но без да преминем границата и да направим просто черна стая.

Гардеробът е с огледални врати за оптически увеличаване на пространството

Отново заложихме скрито осветление, което освен в канала на тавана, очертава и габарита на леглото. Когато имаме възможност, използваме този похват в малките спални, защото освен декоративна стойност, той има и практична такава при движение в тъмната стая тъй като предпазва от неприятни удари в корпуса на леглото и досадни синини.

Баня

Банята е обзаведен с кът за душ

Вариантите за разпределение в банята не бяха особено много. Клиентът ни не харесва затворени душ кабини и затова поставихме подвижна стъклена преграда, която да се използва при къпане, за да не пръска вода към другата част на помещението.

Бяло и синьо в различни морски нюанси

В същото време в банята има достатъчно пространство, ако човек реши да мие нещо по-голямо, като велосипед, например. За да има достатъчно място, на което да легне гърба на мивката, без да губим пространство за съхранение, вместо да доизградим колоната с гипсокартон, направихме висок до тавана шкаф с достъп откъм тоалетната чиния и отпред.

Антре

В антрето усещането е по-скоро като прелюдия към морската картина, която очаква гостите после в дневната. Цветовото решение напомня на златист плаж и топло слънце. Все пак, нали преди синята прохлада трябва да преминем през пясъчния плаж?

Антре в пясъчни тонове

Тук поставихме тясно огледало, шкаф за обувки и няколко чекмеджета, които са и цветния акцент в помещението.

Шкафчетата са в слънчево жълто

Използвали сме и скрито осветление в тавана, което да подчертае красотата на  каменната декорация на стените.

Перално помещение

В мокрото помещение събрахме комбинирана пералня, бойлер, рафтове и малко шкафове.“

Мокро помещение с пералня, бойлер и шкафове

Вероятно вече и вие като нас сте се убедили, че морето може да бъде една голяма любов – не, не казваме единствената, защото след време собственикът може и да промени интериора на жилището си, но сме почти убедени, че морето отново ще има свое кътче там!

 

Галерия:

 

 

За контакти:

АДОРО ДИЗЙН ЕООД
гр. Варна 9010, ул. Зора 6, партер
0878 813 537, 052 71 30 06
Венци Иванов – интериорен дизайнер – v.ivanov@adorodesign.org
Юлиан Георгиев – 3D дизайнер – y.georgiev@adorodesign.org

www.adorodesign.org

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment