Когато нежни цветове галят очите…

Проект на апартамент с площ 70 кв.м в София

 

Какъв е вашият обичаен ежедневен режим? Вероятно, ни най-малко по-различен от нашия, нали?

Днена зона

Събужда ни сърдитият звън на будилника, който за пореден път за наш най-голям ужас напомня, че времето за нощен релакс е изтекло и денят вече ни очаква, после бързо прелитане през банята, кафе на крак в кухнята и цяло щастие, ако има няколко минутки за закуска, следва тичане към спирката на автобуса, метрото или пък към колата, която някой невъзпитан съсед пак е препречил…

Днена зона

Запъхтени, влетяваме на работно си място, после забравяме какво се случва из света, защото работата само нас чака, а вечер картинката с прибирането се повтаря в обратен ред и да, най-после – у дома!

Днена зона

С облекчение затваряме вратата зад гърба си и най-после можем да си поемем глътка въздух на спокойствие! Вярно, предстои още шетня в кухнята, грижи по децата, решаване с половинките на поредните битови проблреми… Да, стрес, стрес и пак стрес – ненапразно го наричат болестта на съвремието ни!

И в целия този ежедневен хаос спокойствие търсим най-вече у дома – за ваканции и почивки сега няма да си говорим, че току-виж, пак сме се размечтали…

Днена зона

И точно поради тази основателна причина, интериорът на дома ни трябва да ни прегръща приятелски, да ни носи отмора и да възвръща баланса на битието ни! А чисто визуално това в голяма степен се постига и с помощта на цветовата картинка, която сме нарисували сами!

И след толкова дълго предисловие, най-после ще издадем, че всичко това вече се е случило в интериора на дома, който представяме, а негов автор е интериорният дизайнер Иван Стефанов.

Кът за хранене

Жилището, което се намира в столицата, е ново строителство, с приблизителна обща площ 70 кв.м.

Според архитектурен проект апартаментът е бил с 2 спални, но по решение на собственичката – неомъжена все още млада дама, едната спалня се присъединява към дневната зона, за да се разшири иначе дългото и тясно пространство, предвидено за тази функция. Така на практика, кътът с мека мебел се разполага във вече бившата втора спалня.

Кухня

Обзавеждането е е решено в интересна комбинация от модерен стил с примес на класически елементи, придаващи така търсения от всички ни повече уют.

Цветовата концепция е основана на нежни и галещи сетивата нежни и меки тонове на сивото, бяло, почти изумрудено синьо-зелено и елементи от топло орехово дърво. Открояват се и акценти от бял декоративен камък на стената непосредствено до къта за хранене.

Кухня

Кътът за отдих е обзаведен с мека мебел в два нюанса на сивото, в сиви тонове са и стените, а свеж акцент внася пъстрият килим в синьо-зелен десен.

Малка конзолна масичка отделя този кът от кухнята, чието обзавеждане е в комбинация от сиво и орех – масичката е едновременно функционално и практично решение, защото позволява съхраняването на различни дребни вещи и аксесоари.

Днена зона

В банята няма как да не направят  впечатление на всеки новодошъл избраните за част от стените на помещението шестоъгълните италиански керамични плочки, наподобяващи лекичко на пчелна пита.

Баня

Останалите, т.нар. „сухи стени“, са покрити с мазилка, обработена със специална акрилна вакса, предпазваща от  влага. Банята е обзаведена само с кът за душ, поради ограничените размери.

Баня

Мебелите в спалнята са предимно решени  в класически стил като цветовото решение е аналогично на дневната зона.

Спалня

Лека препратка към рустикален стил излъчва окаченият таван с геометрични форми, наподобяващи декоративни греди.

Спалня

Антрето изпълнява и ролята на частната мини-галерия със спомени на домакинята, а голямото огледало допринася за оптическото разширяване на пространството.

Антре

Антре

Макар и неголямо като площ, (макар по нашите житейски в последните години стандарти вече 70 кв.м да се считат за нещо напълно достатъчно), жилището предлага достатъчно комфорт и уют, а ние вярваме, че цветовата му концепция ще погали и вашите очи!

 

Галерия:

 

 

За контакти:

Интериорен дизайнер: Иван Стефанов

тел: 0884 35 10 11

e-mail: stefanovproject@gmail.comq

www.sproject.eu

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment