Кътчета за релакс и „нищоправене” в интериора

Сами със себе си извън света

В окото на бурята, завихрена от тайфуна на ежедневните ангажименти и бурните ветрове на неизбежните битовизми, всеки от нас си мечтае да избяга от всичко това поне за един, единствен час.

Да емигрира далеч от шума и суетата, да се уедини в някое уютно кътче, където да остане сам със себе си… и да възстанови отново изгубената хармония със света наоколо.

Всички специалисти постоянно подчертават, че вечното бързане за нещо и някъде, причиняващо неизбежен стрес, както и необходимостта ежедневно да се вземат важни решения за този или онзи проблем, подкопават неусетно здравето, а за настроението да не говорим,  то е обикновено някъде в дъното на най-черното в мрачната скала на емоциите…

Но и без мнението на по-компетентни по тези въпроси от нас, знаем, че начинът  да се самовъзстановим, е като се откъснем, макар и за мъничко,  от цялата шумотевица наоколо.

 Всеки си има свой патент за това мечтано бягство – дали ще се излежава във ваната, ще гледа с невиждащ поглед към телевизора или ще се отпусне в някое любимо ъгълче в дома си, изборът е индивидуален.

Но всички сме наясно колко е хубаво вечер или през уикенда, да се сгушиш в любимото кресло, заобиколен от неотваряни още книги или списания в приятелската компания на светлината  на настолната лампа, а наоколо да бъде тихо, тихо, тихо…

Толкова тихо, че чак усещаме как вибрациите на опънатите ни нерви изчезват, мислите ни лека-полека се подреждат, става ни някак си леко и дори започваме да се усмихваме сами на себе си, или пък на света? А най-добре би било това блажено „нищоправене”  да може продължава безкрай…

 

Имате ли си такова кътче у дома? Или все още не сте открили къде е това перфектно за целта място? Тогава е напълно възможно някоя от нашите идеи да ви го подскаже, ако все още сте в процеса на търсене.

Дали ще изберете  кресло, шезлонг или диван, няма голямо значение, важното е да се чувствате удобно в него. Една малка масичка за напитки  никак няма да е излишна, а за насочено осветление е задължително да се погрижите, ако обичате да релаксирате с нещо приятно за четене.

Различни са вариантите за организиране на такова освежаващо кътче и те са пряко подчинени на размерите и възможностите на жилището.

Щастливци са тези, които имат камина – едва ли има по-уютно местенце от това, да останеш сам със себе си, наблюдавайки хипнотичния танц на пламъците. Но други пък ще предпочетат да се настанят до прозореца в дневната, а защо не и в спалнята?!

 

 

Където и да е този оазис на личен комфорт в дома, важното е да отговаря на личния  вкус на всеки един от нас, за да бъдат откраднатите мигове на бягство от шума и суетата наистина релаксиращи!

Приятно усамотение някъде там, извън света!

Споделете тази публикация