Интериор на апартамент с площ 110 кв.м

Смела комбинация от стилове и артистични нюанси в модерно жилище

 

Дори от пръв поглед всеки ще усети очарованието и характерния дух в дизайна на този апартамент с площ 110 кв.м, чиято красива история ще разкажем. Тук се срещат смело преплитане на различни стилове в интериорното решение и обзавеждане, изобилие от артистични нюанси и използвани естествени материали.

Апартамент с площ 110 кв.м

Това не е никак случайно, защото собствениците – младо семейство, са не само хора с модерно мислене, но и съпругата е художник.

Апартамент с площ 110 кв.м

Апартаментът се състои от просторна дневна зона, включваща кухня, трапезария и кът за отдих, основна спалня, детска стая и две бани.

Кухня

 

Според собствениците, а и според нас, кухнята както тук, така и по принцип, е пространство, отредено не само за готвене, а най-вече място за комуникация между членовете на семейството.

В настоящия случай – и за специфична изложба на спомени и значими елементи от различни пътувания на обитателите. Самата кухня е решена в бяло, разположена е двуредово, а към кухненския остров е присъединен и бар-плот с високи столчета.

Всички уреди са вградени, единствената видима част е отредена на големия двоен иноксов хладилник.

Трапезария

 

Кътът за хранене е разположен до прозорците и се състои от голяма дървена маса, пейка от същия материал и бели, също дървени столове в средиземноморски стил.

Композиция от сходни по дизайн, но с различна форма осветителни тела, осигурява необходимото за този кът осветление.

Кът за отдих

 

В тази част на дневната, предназначена за отдих и забавление, акцентът е поставен върху големия диван в синьо, а погледът грабва стената с телевизора.

Няма как да бъде другояче – стената е облицована с декоративни старинни на вид тухлички, които са подредени доста необичайно спрямо стандартния начин на лепене. Избран е форматът на т.нар. „рибена кост“, която е по-позната при подовите настилки, но вече споменахме, че в жилището са приложени доста артистични прийоми.

Към седящия кът за отдих са включени две бели кресла и две малки кръгли холни масички, изработени от керамика и с дървени плотове. На стената под телевизора е поставен дълък нисък бял шкаф от лакиран МДФ.

Оформлението на тавана в цялата дневна зона на този апартамент с площ 110 кв.м е компилация от модерни и рустикални форми – окачен таван от гипсокартон и композиция от дървени натурални греди. Подът също е решен с дървен паркет.

Спалня

 

Основната спалня съвместява функциите за сън и работен кабинет. Зад таблата на леглото, декорирано с висока метална конструкция като за балдахин, е поставена малка работна маса.

Стандартният гардероб е заменен с голям дрешник със стъклени врати. Цялостният дизайн на помещението изтъква смесването на няколко епохи, като и напомня някак едновременно за сцена и кулиси на модерен театър.

Детска стая

 

Детската стая е пространство за творчество и игри, към които и възрастните изглежда, че не са никак безразлични! На едната стена е разположена композиция от голям гардероб, върху чиито черни предни панели спокойно може и да се рисува, както и вграден кът за сядане.

Леглото е оформено като голям удобен диван през деня, а през нощта страничните възглавници се махат и се превръща в място за сън. Оригиналната конструкция над него с мрежест хамак предоставя пространство за игра и забавление. Модулните мебели в обзавеждането позволяват промяна на функциите според възрастта на детето.

Бани

 

Двете бани, съответно за родителите и детето, са оборудвани с кът за душ. Пространството им е изпълнено с характерни за различни стилове детайли – и модерни, и ретро.

Родителската е решена в черно и бяло, а детската – в слънчево жълто. Уникалните керамични мивки са изработени от близък на семейството скулптор.

Всичко в този апартамент с площ 110 кв.м е изработено от естествени материали, а комбинациите от различни уникални текстури няма как да не очароват и предизвикват възхищение. На техния фон умишлено боядисаните в бяло стени в дневната зона и антрето влизат в ролята на изложбена площ за разполагане на картините на собственичката.

В резюме – една красива интериорна история, разказана дизайнерите на студио Svoya чрез смели комбинации на стилове, текстури, материали и артистични нюанси в рамките на апартамент с площ 110 кв.м!

 

Галерия:

 

 

…………………………………………

Споделете тази публикация