ЖИЛИЩА

Интериор ДекорацияИнтериорни проектиИнтериорен дизайн

Интериор на апартамент с една спалня в гр. Краков

Светли тонове и оригинални акценти в жилище на млада дама

 

Когато става въпрос за апартаменти, собственост на млада дами, като че ли подсъзнателно всеки си представя дом, натруфен с множество аксесоари и решен предимно в някакви бонбонени цветове. Да, има и такива жилища, но това тук не се числи към тази група.

Апартаментът е първото самостоятелно жилище на млада жена. Намира се в гр. Краков, един от най-старите и големи градове в Полша, а автори на интерорния дизайн са архитектите от студио MM Architekci.

Жилището е с една спалня и включва още всекидневна зона и баня. От пръв поглед дневната, която е отворено пространство с тематично обособени кътове, впечатлява със своята лекота и приятни пастелни тонове.

Този ефект е постигнат чрез прилагането на редица внимателно взети решения. Всички използвани цветове стоят не само елегантно, но и излъчват неподправен финес.

Стените, декорирани в бяло, приятно контрастират с пода от светъл дъб и шоколадово кафявото на килима. Мебелите също са предимно в бяло, комбинирани с пастелно сиво-кафяво за дивана в къта за отдих.

Множество аксесоари, съответстващи на интериора на апартамента, внасят цветни акценти – декоративни възглавнички, хромирани осветителни тела и оригиналното бароково огледало на стената.

Усещането за лекова и простор се подсилва и от ефирните завеси на прозорците, както и от малката стъклена холна масичка.

Кухнята е визуално обособена от окачения таван, мебелите, включително и кухненския остров, са решени в млечно бяло. Кътът за хранене е разположен непосредствено до кухнята и се състои от маса и столове също в бяло.

Стилистичното единство е запазено и при организирането на къта за отдих – пред удобния голям диван е поставена прозрачната стъклена ниска масичка, през която вижда пухкавият килим.

На отсрещната стена е разположен TV-кът – окаченият шкаф от фурнирован МДФ също допринася за търсеният ефект за простор в помещението.

Банята не е малка, но е твърде дълго и тясно помещение. Все пак, благодарение на балансирането на цветове, форми и най-вече на голямото огледало създава усещането за простор, уют и комфорт. Обзаведена е с двойна мивка, вана, WC и биде. Стените са частично оцветени в бяло, голямоформатните плочки са в сиво, а мебелите са с тъмен дървесен декор.

Спалнята е малка и семпло обзаведена. Леглото е в бяло, стените са оцветени в светло сиво – фон, на който се открояват дървения под и шоколодаво кафявите завеси.

Неголям, но модерен апартамент със собствен стил и характер, който напълно отговаря на нуждите на своя собственик – млада и активно работеща млада дама. И макар интериорът да е съставен от привидно несъвместими елементи, крайният резултат е хармонично и ефирно пространство, в което е лесно да се намери спокойствие и домашен уют.

 

Галерия:

 

www.mmarchitekci.pl

 

 

Facebook Коментари


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

Избор на редактора - категория Интериор

 

 

 

ИнтериорДекорацияИнтериорни проекти


 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2018 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност