Интериор на апартамент с една спалня в гр. Краков

Светли тонове и оригинални акценти в жилище на млада дама

 

Когато става въпрос за апартаменти, собственост на млада дами, като че ли подсъзнателно всеки си представя дом, натруфен с множество аксесоари и решен предимно в някакви бонбонени цветове. Да, има и такива жилища, но това тук не се числи към тази група.

Апартаментът е първото самостоятелно жилище на млада жена. Намира се в гр. Краков, един от най-старите и големи градове в Полша, а автори на интерорния дизайн са архитектите от студио MM Architekci.

Жилището е с една спалня и включва още всекидневна зона и баня. От пръв поглед дневната, която е отворено пространство с тематично обособени кътове, впечатлява със своята лекота и приятни пастелни тонове.

Този ефект е постигнат чрез прилагането на редица внимателно взети решения. Всички използвани цветове стоят не само елегантно, но и излъчват неподправен финес.

Стените, декорирани в бяло, приятно контрастират с пода от светъл дъб и шоколадово кафявото на килима. Мебелите също са предимно в бяло, комбинирани с пастелно сиво-кафяво за дивана в къта за отдих.

Множество аксесоари, съответстващи на интериора на апартамента, внасят цветни акценти – декоративни възглавнички, хромирани осветителни тела и оригиналното бароково огледало на стената.

Усещането за лекота и простор се подсилва от ефирните завеси на прозорците, както и от малката стъклена холна масичка.

Кухнята е визуално обособена от окачения таван, мебелите, включително и кухненския остров, са решени в млечно бяло. Кътът за хранене е разположен непосредствено до кухнята и се състои от маса и столове също в бяло.

Стилистичното единство е запазено и при организирането на къта за отдих – пред удобния голям диван е поставена прозрачната стъклена ниска масичка, през която вижда пухкавият килим.

На отсрещната стена е разположен TV-кът – окаченият шкаф от фурнирован МДФ също допринася за търсеният ефект за простор в помещението.

Банята не е малка, но е твърде дълго и тясно помещение. Благодарение на балансирането на цветове, форми и най-вече на голямото огледало се създава усещане за простор, уют и комфорт. Обзаведена е с двойна мивка, вана, WC и биде. Стените са частично оцветени в бяло, голямоформатните плочки са в сиво, а мебелите са с тъмен дървесен декор.

Спалнята е малка и семпло обзаведена. Леглото е в бяло, стените са оцветени в светло сиво – фон, на който се открояват дървения под и шоколодаво кафявите завеси.

Неголям, но модерен апартамент със собствен стил и характер, който напълно отговаря на нуждите на своя собственик – млада и активно работеща млада дама. И макар интериорът да е съставен от привидно несъвместими елементи, крайният резултат е хармонично и ефирно пространство, в което е лесно да се намери спокойствие и домашен уют.

 

Галерия:

 


www.mmarchitekci.pl

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment