Апартамент с елементи на индустриален дизайн

Модерен интериор в сиво, бяло и акценти в червено

 

Всеки стил на обзавеждане и интериорно решение си има свои почитатели, но е факт, че към индустриалния дизайн проявяват интерес предимно млади хора.

И то не само защото търсят начин винаги да са „на гребена на вълната“, но и защото този стил позволява влагането на много творчество и възможност за изразяване на индивидуалност и характер.

Индустриалният стил наистина попада сред най-популярните модни тенденции и причината се крие в неговата простота. При него акцентът попада върху практичното и функционално обзавеждане на дома, характерни са гордо изложените на показ използвани строителни материали като стъкло, тухли, бетон, дърво и метал, грубо оформени детайли, тъмни цветове…

Припомняме накратко особеностите на индустриалния дизайн, за да стане ясно защо обявяваме, че в този модерен апартамент има само леки препратки към този стил. Да, той е характерен и интересен, но не всеки се осмелява да заложи единствено на него!

Автори на интериора на това жилище са дизайнерите от чешкото студио Design ATAK S.R.O., а влиянието на индустриалния дизайн се проявява най-вече в често повтарящите се елементи с вид на натурален бетон.

Апартаментът е предназначен за младо семейство. Състои се от отворена дневна зона с кухня и трапезария, спалня, работен кабинет, който някой ден може и да смени предназначението си на детска стая, и баня с WC.

Сиво, бяло и множество червени акценти оформят цветовата концепция на дневната. Стените наподовяват натурална бетонова стена, подът е паркет от сив дъб.

Кухнята е решена в бяло с елементи с дървесен натюрел, а гърбът й е в червено. Окачен таван визуално определя самостоятелността на този кът, а кухненският остров е декориран с интересна стъклена преграда с графични елементи в стила на индустриалния дизайн.

Непосредствено до кухненския остров е разположен кът за хранене с маса и столове в червено и бяло.

Кътът за отдих е обзаведен с мека мебел в сиво и декоративни възглавнички в червено, бяло и черно, конфигурация от 3 малки масички и червен килим с геометрични шарки. На отсрещната стена е окачен телевизорът над нисък шкаф.

Завесите на прозорците са отново в основните цветове в помещението – сиво, бяло и червено, а конфигурия от окачени осветителни тела е предвидена за всеки функционален кът.

Повърхности в стилистиката на суров бетон присъстват и в спалнята, но тук акцентите, внасящи свежест в пространството, са в слънчево жълто.

До големия гардероб е поставена тоалетка, а голямото огледало над нея, както и едната огледална врата на гардерова, създават оптическа илюзия за по-голям обем на спалнята.

Кабинетът е семпло и функционално обзаведен, защото неговото предназначение може да бъде променено във времето.

В банята отново е заложено на триединството между червено, бяло и сиво. Обзаведена е с вана, шкаф с дървесен фурнир, върху който е поставена мивка и WC.

Голямо огледало по цялата дължина на стената над шкафа оптически увеличава пространството.

Елементите от индустриалния дизайн са умело вмъкнати в интериора на апартамента, но без да го превземат изцяло. Резултатът е модерно жилище с приветлива атмосфера, дължаща се на свежите акценти в червено.

 

Галерия:

 


www.designatak.cz

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment