Интериорен проект на стая за тийнейджър

Най-после на 15 години!

 

С невероятен възторг и задоволство всички деца констатират, че в определен момент са на прага на възрастните. А когато си вече на цели 15 год., детската стая с малкото легло и препълнена с плюшени играчки, конструктури, войници, колички и какво ли още не, вече изглежда твърде “детска”!

Съвсем ясно е, че на тази възраст всеки тийнейджър иска бързо да се оттърве от символите на детството и да заживее като възрастен. Тази тенденция е била водещата идея за дизайнера Ирена Иванова – студио “Истерия Дизайн”, чийто интериорен проект на стая за пораснало момче ви представяме.

Общата площ на помещението е 15.4 кв.м, а жилището е в кв. Драгалевци, гр. София.

Като начало изборът на цветовата гама за стаята е съгласувана с 15-годишния собственик на тийнейджърското владение – светло синьо-сиво оцветяване с латекс за стените, раздвижено с ненатрапчиви акценти в графитено сиво и свежо зелено.

Леглото с шедри размери – по-големият брат, заменил предишния детски вариант, е поставено централно на стената, вляво от входната врата. Лека и с раздвижени геометрични форми етажерка над него е предвидена за книги, учебници и сувенири. Цялата стена вляво от леглото е заета от композиция, включваща 2 гардеробни модула, високи и ниски шкафове, а в нишата в центъра й е поставен TV.

Тъй като и момчетата, особено в тази възраст,  са суетни, 2 от вратичките на гардеробите са огледални. Бяло, морско синьо, тъмно сиво и пролетно зелено си партнират в оцветяването на цялата стенна мебелна конфигурация.

Между входната врата на помещението и отсрещния прозорец е оформен кът за домашна работа и подготовка на уроците. Бюрото в графитено сиво е с широк работен плот, който в единия си край опира в стената, а точно оттам започва издигането си нагоре – чак до тавана, друга етажерка, композиционно свързана с тази над леглото.

Прозорците са защитени от слънчевата светлина с текстилни римски щори – все пак, пердетата и завеските са предпочитание на момичетата, нали?!

Подът е решен със светъл ламиниран паркет, а осветителните тела – полилея и настолната лампа, са със строги кубични форми. Декоративно пано на музикална тема и в ярки цветове е единствената разрешена украса.

Е, никой не би могъл да сбърка, когато надникне в тази стая – постигнат е така желания подчертано момчешкия облик и съответната атмосфера!

Въпреги известната мъжка строгост, помещението излъчва ведро настроение и разполага с достатъчно мебели, които да предотвратят създаването на все още по детски, безпорядък и хаос.

За повече информация и контакти

„ИСТЕРИЯ Дизайн“

Ирена Иванова – интериорен дизайнер
0897 829 859 Globul
0882 657 323 Mtel
0877 020 032 Vivacom

www.isteria.eu

Споделете тази публикация