Интериорен проект на детска стая за момченце на 10 г.

Слънчеви нюанси и свежо зелени акценти

 

Интериорният проект на детска стая с площ 17.4 кв.м, който представяме, е  част от цялостен проект за еднофамилна къща, и е предназначена за малко момче на 10 г.

Интериорното изграждане на детска стая е голямо предизвикателство за всички родители. Защото детската стая наистина е помещение, натоварено с много функции –  едновременно спалня, място за развлечение, гостна, та дори и офис на малкия господин или дама. Как и по какъв начин да се намери най-удачното решение за стаята на малкия човек така, че не само да бъде удобна и функционална, но и да развива неговото въображение и креативност?

Всяко дете е личност с подчертана индивидуалност, която се изгражда с години.

Своето вдъхновение за създаване на интериора на тази стая дизайнерът Ирена Иванова черпи точно от волното безгрижие и неспиращото любопитство към разгадаване на тайните на околния свят, характерни за детството, залагайки на слънчево жълто и свежо светло зелено като водещи цветове в интериорната концепция.

Децата обичат да се чувстват защитени – затова леглото е поставено в ъгъла на помещението с поглед към вратата и прозорците. На стената зад леглото са монтирани затворен шкаф и открити рафтове, които да събират книги, списания и спортни трофеи.

Конфигурацията на голямото ъглово бюро започва непосредствено от таблата на леглото  – находчиво решение, тъй като мобилният контейнер отдолу изпълнява ролята и на нощно шкафче.

Срещу леглото, до вратата е поставен висок шкаф с интересна декорация, с предназначение и на TV кът.
Голям 4-крилен гардероб с редуващо се жълто-зелено оцветяване на вратите и една огледална ( и децата са суетни) предлага достатъчно пространство за съхранение на дрехи и вещи.

Всъщност, жизнерадостния характер на цялото помещение е постигнат точно с вграждането на свежо зелени акценти върху фона на топло жълтото оцветяване на стените и част от мебелите.

Спортните пристрастия на малкия собственик намират отражение и в декорацията на стаята – стената до леглото е изпълнена с принт на баскетболна тема. Декоративните бели и изрязани кръгове, украсяващи част от стените, са изработени от MDF, боя лак, както и останалите мебели от обзавеждането. Геометричната тема намира своето продължение и в големите жълти кръгове на окачения таван с вградено и скрито осветление.

 Подът е покрит със светъл ламиниран паркет, а прозорците са защитени от ярката дневна светлина с бели вертикални текстилни щори.

Специалистите смятат, че интериорът в детската стая играе огромна роля за развитието на детето – от това, колко е удобна, комфортна и е приятно да се стои в нея, зависят желанието му за учене, интересите му и развитието на навиците и таланта му.

Е, тази детска стая притежава всички търсени достойнства и вероятно щастливите спомени от детството на малкия собственик тепърва предстои да се случат!

Споделете тази публикация