Детска стая – рай за двама

Интериорен проект на детска стая за  момче и момиче

 

Когато децата в семейството са момче и момиче, при това на сравнително близка възраст, а в жилището няма възможност да се обособят две детски стаи, възниква сериозен проблем!

Как малките съкровища да си поделят пространството така, че да има достатъчно място както за зоната за сън, така и за игри, та дори и за подготовка на уроците?! А и как да изглежда цветово стаята при положение, че и двамата обитатели държат изключително много на личните си предпочитания?!

Е, няма начин, търси се компромисен вариант, в който всички да бъдат доволни… и щастливи!

Интериорният проект, който представяме, е на детска стая за братче и сестричка, създаден от интериорния дизайнер Ирена Иванова от студио “Истерия Дизайн”.

Желанията на каката, която е вече ученичка, е да има възможно повече розови акценти – кое ли момиченце всъщност не обича розово?! А малкият мъж държи на своето синьо! Така се стига до мъдро соломоновско решение – обзавеждането в стаята да стане чрез равномерни дози в синьо и розово, за да има мир и собствениците да не се чувстват ощетени или пренебрегнати.

Тъй като помещението не е твърде голямо, изборът на дизайнера пада върху двуетажно легло, чиято конфигурация разполага леглата едно над друго перпендикулярно. Достъпът до горното става чрез стълбички, започващи от 2 ниски шкафчета, които всъщност се използват за прибиране на завивки.

Първото ниво е за дамата, а второто – за пристрастния към приключения по-малък брат.

Предвидени са двойно повече гардероби,  които да съберат дрехите и вещите на всяко от децата. Е, може би момиченцето ще се ползва с известно предимство при това разпределение, но това е напълно обяснимо, нали?!

Две от вратичките на големия трикрилен гардероб, чиято надстройка с шкафове продължава и над вратата, са огледални, защото е известно, че не само дамите са суетни.

На стената срещу леглата е организиран работен кът, чиято композиция включва бюро и етажерка за книги, играчки и други полезни нещица.

Цветовото решение на стените е в много бледо слънчево жълто, което в комбинация с оранжево и синьо създава весела и жизнерадостна атмосфера в стаята. Изборът на жълто за фон не е случаен – оригиналният окачен таван е изграден точно във формата на слънце, което сякаш огрява целодневно помещението.

Подът на детската стая е от светъл ламинат, а пъстри завеси на прозорците и забавни принтове на различни животни внасят още повече настроение.

В това помещение математиката има различно тълкувание: едно е повече от две!

Нелогично, но факт –  една стая, а две щастливи деца!

 

За повече информация и контакти:

„ИСТЕРИЯ Дизайн“

Ирена Иванова – интериорен дизайнер
0897 829 859 Globul
0882 657 323 Mtel
0877 020 032 Vivacom

www.isteria.eu

Споделете тази публикация