Да бъде бяло… и свежи контрасти!

Интериорен проект на дневна зона 26 кв.м

 

Белият цвят е наситен със символика – за нежност, невинност, чистота, простор, светлина, младост… Да, вярно е, че определението „цвят“ използваме съвсем условно, тъй като по дефиниция бялото е ахроматично, т.е., не е конкретен цвят, но за сметка на това можем съвсем отговорно за заявим, че интериорната картина, нарисувана с негова помощ, която ви представяме тук, си е съвсем конкретна!

Интериорен проект на дневна зона 26 кв.м

И като вече споменахме, че отъждествяваме бялото и с невинността на младостта, логично е да обясним, че дневната зона с площ 26 кв.м е част от апартамент, ново строителство, чиято обитателка е съвсем младо момиче, все още студентка.

Бялото е водещият цвят в интериорната концепция

Изборът на цветова концепция, създадена на основата на предимно бяло в компанията на светли тонове, е на младата дама, но все пак, за да излъчва атмосферата в дома повече свежест и жизненост, дизайнерът Иван Стефанов, автор на проекта, е включил и ефектни цветни контрасти и акценти.

Кухнята е обзаведена с бели мебели с частични елементи от натурално дърво

Дневната зона е отворено общо пространство, функционално разделено на кътове – кухненски, за хранене и почивка.

Кухнята е решена в бяло и с частични елементи от натурално дърво, а „гърбът“ й е декориран с тухлички, също оцветени в бяло.

Кухнята е организирана П-образно

Бар-плотът символично отделя това пространство от къта за хранене, състоящ се от кръгла черна маса и столове с ефектен дизайн в бяло, червено и черно.

Кът за хранене

В къта за отдих са поставени удобен диван, голямо кресло и 2 малки масички с различна форма и височина. На цялата отсрещна стена е разположена бяла корпусна мебел с TV-кът и достатъчно място за съхранение на различни вещи.

Окачен таван със скрито осветление

Насочено, скрито и вградено осветление

Свеж акцент в помещението внася и пъстрият килим в къта за отдих. Дизайнът на окачения таван със скрито осветление символично определя границите на отделните зони.

Корпусната мебел е разположена на цялата стена

Подовата настилка в цялата дневна  е гранитогрес, наподобяващ паркет – дървесният ефект внася допълнителна доза уют, съчетан с практичността при поддържането на такъв тип керамика.

Ефектен декоративен елемент е и стенният часовник

Освен светлите тонове в интериорното решение, създаващи оптическото усещане за простор през деня, различните източници на осветление – насочено, скрито и локално по зони, допринасят с ефектите си след залез слънце за още по-топла и уютна атмосфера в дневната зона.

Е, и какво повече му трябва на един млад човек, освен… свободно време и добра компания!

 

Галерия:

 

За контакти:

Интериорен дизайнер: Иван Стефанов

тел: 0884 35 10 11

e-mail: stefanovproject@gmail.comq

www.sproject.eu

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

Споделете тази публикация

Post Comment