Светлина, бяла ефирност и красиви контрасти!

Интериорен проект на апартамент с поглед към Витоша

 

Нежен, изящен, ефирен – да, такъв е белият цвят, който има много и различни красиви лица. А забелязали ли сте какво усещане за радост внушават различните негови проявления – искрящото бяло на току-що навалял сняг, мекото бяло на пухкави облаци в ясно небе, наситеното с енергия бяло на разбунтувалите се морски вълни, свенливото бяло на разцъфтели овощки, тържествуващото бяло на булчинските рокли…

Дневна зона

Още безброй много красиви асоциации бихме могли да изброим, но когато става въпрос за интериорно решение, основано на белия цвят, задължително резултатът е един – светлина и усещане за свобода и простор!

Camera007

Ефектна илюстрация на всичко това е проектът на апартамент, който ви представяме, а негов автор е интериорния дизайнер Иван Стефанов.

Дневна

Жилището се намира в новопостроена кооперация в южните райони на София, точно под полите на Витоша. Вероятно като най-голямото предимство на апартамента можем да изтъкнем прекрасната гледка от дневната, която благодарение на големите френски прозорци е и най-ефектната декорация на дома.

Френски прозорци

А другото е голямата височина на таваните, която в цялото жилище е 3 м. Като своеобразно логическо продължение на тези дадености идва и основното изискване на собствениците – да запазят и подсилят лекотата и усещането за простор във всички помещения.

Кът за хранене

Естествено,  цветът, който най-достоверно и успешно създава това възприятие,  несъмнено е белият. Тогава… нека всичко бъде светло и бяло….

Кухня

И тъй като всички знаем, че едно жилище освен светлина, трябва да създава още   уют, топлина и комфорт на обитаване, в концепцията, основана на бялото, са добавени леки цветови акценти и малко контрасти – за да не изглежда твърде равна и монотонна интериорната картина.

Антре

Дневната зона е общо отворено пространство, в което функционално са обособени отделните кътове – за отдих, хранене и кухня.

Декоративен камък на стените

Част от стените в дневната са решени в мек сиво-пепеляв цвят, декоративният камък е с леки сиви нюанси , килимът е пъстър и весел, а това, което наистина дава вече усещане за изключителен уют, е дъбовият под в почти естествения му цвят – за да се спази общата интериорна формула, и той е леко изсветлен.

Скосени стени

Въпреки че в жилището има скосени тавани, самото скосяване започва от достатъчно високо ниво, така че пространството  да остане максимално  оползотворяемо.

Бар-плот

Макар помещенията, традиционно напоследък за новото строителство, не са с големи размери, височината им дава оптическото усещане за действителен простор.

 

Галерия:

 

 

Към проектите на спалните в апартамента>>>

 

Към проектите на баните в апартамента>>>

 

За контакти:

Интериорен дизайнер: Иван Стефанов 

тел: 0884 35 10 11
e-mail: stefanovproject@gmail.com
www.sproject.eu

 

Интериорно осветление в магазин Жилища 
Облицовъчни декоративни камъни
Аплици

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment