Когато 1 + 1…, е равно също на 1!

Интериор на малък апартамент с площ 58 кв.м

 

Съвсем нямаме намерение да навлизаме в дебрите на математическите закони, защото те от своя страна също нямат особено отношение към… архитектурните прекроявания на жилищното пространство!

Защото случаят тук е точно такъв – две малки ателиета се обединяват в едно цяло и резултатът е неголям, но достатъчен за младите собственици апартамент с площ около 58 кв.м.

Архитектурният план на жилището може да даде сравнително ясна представа къде са били границите на двете предишни маломерни жилища, като едната от входните врати е премахната (зазидана) и бившото антре към това ателие се е превърнала в придадена площ към спалнята.

В случая е имало преди всичко събиране, без изваждане – имаме предвид, че са запазени помещенията, без да се извършват конструктивни промени, в резултат на което апартаментът се състои от: дневна зона с кухня, кът за хранене и кът за отдих, спалня с дрешник и баня, отделно WC и антре.

Жилището се намира в нова жилищна сграда в кв. Сарафово на гр. Бургас. В интериорната му концепция, чиито автори са архитектите от студио Вертикали“, са използвани като основни цветове бяло, сиво и тюркоазено синьо.

Дневната зона  е с площ около 28 кв. м. Кухнята е разположена Г-образно, с вградени уреди, а мебелите са в бяло и сиво. Кътът за хранене е в максимална близост като масата и столовете са изцяло решени в бяло.

Кътът са отдих се състои от мека мебел в тюркоазено синьо и малка бяла ниска масичка, а на отсрещната стена е разположен TV-кът и конфигурация от стенни шкафове в бяло и натюрел на дърво.

Стените в помещението са решени също в основните цветове, заложени в интериорната концепция.

Спалнята с площ около 22 кв.м притежава едно съществено достойнство, което е мечтата на всяка дама – освен голям гардероб, и отделен дрешник.

Леглото е с тюркоазена тапицерия, до прозореца е поставена малка тоалетка, а на отсрещната стена е медийният кът.

На „територията“ на бившото антре, принадлежало към някогашното ателие, е поставен още един голям гардероб. Всички гардероби са в бяло, като вратата на дрешника е огледална.

Двете санитарни помещения в апартамента не са предмет на този проект, затова не можем да представим техни изгледи.

Свежи тюркоазени акценти на светъл фон – асоциацията с близостта на морския бряг е твърде осезаема, поне според нас, а вярваме, че ще я откриете и вие!

 

Галерия:


За контакти:

Архитектурно ателие Вертикали

арх. Ивайло Симеонов – 0885 410 318

арх. Цветан Симеонов – 0885 410 318

vertikali.bg

 

 

 

……………………………………….

 

Споделете тази публикация

Post Comment