Масичка за кафе “Илюзия” – магия или реалност? 

  

Тази масичка с мистичен вид не е илюзия, тя е съвсем истинска! Но определено първоначалното усещане е за нещо призрачно, плуващо във въздуха, а изненадата от допира с нея е напълно неочаквана – все пак неслучайно името й е “Илюзия”. Защото призрачната покривка за кръгла маса всъщност е здраво стъпила на земята.

Проектът на масичката “Илюзия” е разработен от John Brauer от дизайнерско бюро Essey, а изработката е изцяло ръчна от акрил с дебелина 4 мм. Дизайнът на тази невероятна мебел е основан на концепцията за използване на символика или метафори, които всъщност да изведат на преден план същинската й функция.

 

Използвайки здравината на материала, огънатата конструкция на масата създава едно напълно изненадващо преживяване и внася  истински загадъчна атмосфера в дома. И въпреки излъчваната крехкост, масата издържа до 25 кг. тежест, а самата тя тежи около 4 кг..

Моделите са ръчно изработвани в различни цветови нюанси – бяло, сиво, кафяво, черно и почти напълно прозрачни. Но всички варианти предлагат едно докосване до магията и илюзията, макар функционалността им да е съвсем истинска!

Споделете тази публикация