Интериорен проект на спалня

В прегръдките на люлякови сънища

 

Интериорният проект, който представяме, е на спалня в нов апартамент

Интериорният проект, който представяме, е на спалня в нов апартамент, собственост на млада дама. Всеки млад човек навлиза в истинския живот със смелост и дързост, присъщи само на този етап от живота, което дизайнерката Яна Мечкарова умело използва при създаването на проекта като залага на изключително дръзка комбинация от цветове. В помещението с размери 15 кв.м е заложена концепцията за ярки контрасти, създаващи колорит на пространството, в унисон с характера и житейската философия на обитателката.

Тъмните и светли  виолетови тонове, сякаш ухаещи на люляк, са елегантно приглушени с шоколадово кафяво и освежени с черно-белите елементи на декорация по стените. Подът е покрит  с  мокет 27 мм, решен в гълъбово сив тон – целенасочено избран цвят, който да балансира и  успокоява експанзията от цветове в помещението.

Гланцовите  повърхности на мебелите от МДФ стоят като контрапункт на мекия и  пухкав текстил. Чрез това съпоставяне на повърхности и материи отделните елементи на интериора в спалнята създават една ненатрапчива ритмичност в него.

Осветителните тела на тавана, подредени от дизайнерката с еднаква стъпка, насочват погледа към акцента в стаята – гардероба. Освен основната си функцията на незаменим спътник на всяка жена и задължителен елемент в спалнята, гардеробът има силно естетическо въздействие в пространството.

Всяка негова вратичка повтаря заложените в цветовата концепция на помещението тонове – лилаво, бяло, кафяво и черно, което в комбинация със силно гланцирана повърхност създават определена динамика в хармония с общото интериорно решение. Крайният резултат –  гардеробът сякаш изчезва, отстъпил позициите си на ефектна  цветна декоративна стена.

Стената срещу удобното легло е покрита с изработен по поръчка тапет с флорални мотиви,  които се повтарят и в паната над него. Самата стена зад спалнята е с латексово покритие в наситен индигово син цвят, което придава на целия интериор доза загадъчност и мистика.

При всички мебели в обзавеждането на спалнята умишлено са избегнати стърчащите дръжки – заменени са с пуш отваряне, за да се подсили още повече колоритното излъчване на специално подбраните цветове на повърхностите им. Завесите на прозорците са плътни и тежки, за да позволят на младата обитателка по-лесно да се пренесе в света на ухаещи на люляк сънища – свят на романтика и нежни емоции, в който нямат място ежедневните грижи!

За контакти: Яна Мечкарова – интериорен  дизайнер, gsm: 0888780852

jana@kala-design.com
yanamechkarova.design@gmail.com

Yana-Mechkarovadesign

Споделете тази публикация