Интериорен проект на спалня 13.4 кв.м

Пастелни тонове за уют и релакс

 

Интериорният проект е изготвен за спалня в жилище – старо строителство, на което предстои основен ремонт.

Първата стъпка е цялостна промяна на интериорната визия на спалнята с площ 13.4 кв.м.

Проектът е изготвен от интериорния дизайнер инж. Диана Лазарова.

Идеята на собствениците е да се промени всичко в помещението, като единствано се запазят паркета и радиатора под прозореца. Предвижда се паркетът да се изцикли и  лакира, а радиаторът ще бъде “скрит” чрез декоративна решетка.
Запазването на паркета налага изцяло съобразяването с цвета му при цялостната цветова концепция  на помещението. Топлината и уюта, излъчвани от естественото дърво се комбинират със също така меки и пастелни нюанси при обзавеждането на фона на светлите стени.

 

По цялата дължина на стената с прозореца са поставени ниски шкафове, които са естествено продължение на нощните шкафчета, а над тях е стилната декоративна решетка за радиатора с необходимите за ветилация отвори. Същият  “растер” е използван и при вратите на ТВ шкафа срещу леглото,  за да се осъществи естествена плавна връзка между мебелите и да не се набива на очи целенасоченото скриване на радиатора.


 

За изработка на мебелите са изпозвани фурнир и гланцов лак.   Спалнята е комбинация от фурнир и дамаска –  таблата на леглото е частично тапицирана с дамаска за по-голямо удобство. Гардеробът е с плъзгащи се врати, за да не се заема от пространството на помещението при отварянето им.

Разработени са два варианта за  визия на гардероба –  едната врата на гардероба да е огледална за оптическо разширяване на прастранството, а в другия случай вратата е изпълнена с бял гланц.

 

Елегантен акцент в спалнята внася декорацията на стената зад леглото – принт по поръчка с флорални мотиви, чийто фон се повтаря и при избора на спален текстил. Класически римски текстилни щори в бяло са предпочетения избор за защита на прозорците от слънчевата светлина.

Усещане за нежна лежерност и уютна атмосфера излъчва тази модерна спалня –  идеален оазис за релакс и спокойни сънища.


За контакти:инж. Диана Лазарова
интериорен дизайнер
diana_dnl@abv.bg
0893 482 610

Diana-Lazarova /www.facebook.com/

Споделете тази публикация