И под покрива оживяха графити…

Интериорен проект на малка дневна – 20 кв.м

 

Харесвате ли нестандартни идеи? Онези, за които се изисква доста голяма смелост, за да бъдат реализирани и в интериора на дома? Е, не всички сме смелчаци, но на всички ни допадат разни малко луди идеи, за които си мислим – е, не сега, ама някой път…

Дневна зона

На собствениците на тази дневна явно никак не им липсва кураж да уловят духа на нестандартното в дома си, решавайки да го украсят с… графити!

Осветлението е решено с оригинално поставени крушки

Да, да, знаем, че графитите изпъстрят най-вече обществени сгради и публични пространства, че са традиционно част от градската неформална култура, но ето, че те могат да оживят и стените на дома, а как и защо се е случило това, ни разказа авторът на интериорния проект инж. Диана Лазарова:

Кът с мека мебел

„Това е една малка и кокетна дневна на последния етаж на къща. В нея живеят модерни, млади и креативни хора, които са отворени на по-нестандартни и щури идеи. Затова на единствената празна стена реших да има нарисувани графити.

Аз отдавна искам да правя нещо с графити, защото са ми любими и когато разбрах, че и клиентите си падат по тях, бях много вдъхновена и работих с голямо удоволствие по този проект.

Декор с графити на стената

Дневната е много малка (20 кв.м), с високи и скосени тавани. Трябваше да измисля нещо интересно за осветлението, което обаче да не натежи и да „убие“ височината на таваните, защото днес е голяма рядкост да имаш височина на тавана.

Висока до тавана етажерка за книги

Всякакви полилеи, абажури и други подобни щяха да дойдат в повече и тогава се роди идеята от тавана да висят само крушки, но много крушки и кабели, които сами по себе си освен, че осветяват доста, изглеждат и ефектно като пано.

Син пуф в къта за четене

Цветът, който клиентите много харесват, е синьо и реших да го ползвам като акцент.

TV-кът

Основната задача беше да измисля нещо като етажерка – шкаф, която да събира мноооогото книги и я направих висока до тавана, за да се ползва цялата височина на стената. Някъде между книгите остана място и за телевизора…

Намерено е място и за работен кът

Интересен детайл има на гърба на дивана – направихме нещо като бар, на който може да се сяда и да се гледа TV, когато има повече хора.

Бар-плот

Въпреки малкото пространство, успях да обособя и работен кът – особено необходим за активни млади хора.

Изтеглящ се дървен плот е скрит до пуфа

При него също има шкафове и етажерки, но и една малка хитринка – поставих скрит изтеглящ се плот, за да може все пак човек да си остави книгата или чашата, когато седи в ъгъла на стаята на големия син пуф (пуфът е „заварено положение“ от предишното интериорно решение и  го запазих).“

Тук има скрит изтеглящ се плот

Малко, уютно и с нестандартна декорация – това жилище навярно е обречено да създава само хубави емоции на своите обитатели!

 

Галерия:

 

 

За контакти:

Интериорен дизайнер инж.Диана Лазарова

Тел.: 0893 482 610

facebook.com/Diana.Lazarova.Design

dianalazarova.blogspot.com

 

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

Споделете тази публикация

Post Comment