Как слънцето се настани в прегръдката на нежни пастели…

Интериорен проект на ново жилище в гр. София

 

Ех, слънцето… Когато е лято, понякога ни идва малко в повече и дори лекичко започваме да страним от жарката му любов, но когато „сняг забръска…“, с умиление си спомняме за топлите му ласки и започваме – волно или не толкова, да копнеем, да мечтаем, да бленуваме за неговото присъствие, та дори и му прощаваме всички твърде горещи изблици…

Дневна зона с кухня, трапезария и кът за отдих

И какво общо има слънцето точно тук и сега, ще ни попитате вероятно? Прави сте, лиричните отклонения този път ни поведоха в една малко лятна посока, не че имаме нещо против, но истината е друга!

Дневна зона с кухня, трапезария и кът за отдих

Асоциацията със слънцето дойде съвсем логично, когато разгледахме интериорния проект на ново жилище в гр. София, създаден от инж. Даниела Костова от студио “Jessica Design“, а как то е попаднало в прегръдките на нежни пастелни тонове, вярваме, че ще откриете и сами!

План на апартамента

Апартаментът се състои от дневна зона с кухня, трапезария и кът за отдих, спалня с прилежаща баня и дрешник, и втора, по-малка баня – за гости.

Дневна зона

Всички мебели за обзавеждане в дневната зона са проектирани по индивидуален дизайн специално за клиентите и изработени от подизпълнители на фирма „Jessica Sofia“.

Кухня с бар-плот

Бялата кухня от МДФ впечатлява с ергономичната си форма, а високият бар-плот върху стъклена основа (триплекс) визуално отделя къта за готвене от къта за отдих.

Именно тук са слънчевите акценти, които толкова ни впечатлиха – меката мебел в топло оранжево и високите столчета с тапицерия в същия тон, който някак почти вълшебно се отразява в повърхността на стъклената основа на плота.

Дневна зона с TV-кът

В къта за отдих са проектирани още шкафове за съхранение, нисък TV-модул с клапващи вратички и 2  рафта със скрит монтаж. Интересен акцент тук е и декорацията с бели тухлички на стената зад телевизора.

Подът е покрит с керамични плочи с ефект на дърво, също осигурени от Jessica. Осветлението е решено с вградени лунички на тавана, висока стояща лампа до дивана и висящ над бар-плота пендел (лампа с абажур).

Вариант с трапезарна маса

Разработени са два варианта за къта за хранене – единият, малко по-екстравагантен, е домакините да използват  бар-плота и високи столчета край него, а другият включва  трапезарна маса със стандартна височина и отново стъклена основа,  както и прилежащи столове към нея.

Изборът все още не е направен, но се надяваме, че след време ще разберем на кой от двата варианта са се спрели собствениците!

Аранжировка на дневната зона

В къта за отдих са проектирани край дивана шкафове за съхранение, нисък ТВ-модул с клапващи вратички и 2  рафта със скрит монтаж. Интересен акцент тук е и декорацията с бели тухлички на стената зад телевизора.

Подът е покрит с керамични плочи с ефект на дърво, също осигурени от Jessica. Осветлението е решено с вградени лунички на тавана, висок лампа до дивана и окачен лампион над бар-плота.

Голяма баня

Голямата баня - с кът за душ

Голямата баня в апартамента е оборудвана с кът за душ. Цветовото решение е основано на бяло и сиво-бежови нюанси, а плочките са от испанския производител Ape Ceramica.

Голямата баня

Тоалетната е с вградена в стената арматура, а мивката е монтирана върху окачен бял шкаф.

Малка баня

Малката баня в жилището

В по-малката като площ баня също е предвиден кът за душ, но приковаващият вниманието акцент тук е мивката от дърво, поставена върху плот.

Малката баня в жилището

Бяло-розовите нежни нюанси в цветовото решение за стените си партнират успешно с подовите плочки в дървесен натюрел, декорите с флорални мотиви и мивката.

Малката баня в жилището

Стенната и подова керамика отново е от испанската фабрика Ape Ceramica.

Спалня

Вариант на спалнята с бели стени (латекс)

Спалнята е онова помещение в жилището, което всички безкрайно много обичаме и искаме да бъде не само най-комфортно, но и най-естетически издържаната ни светая светих. И това е главната причина да се питаме това така ли да бъде или да има и още нещо, а ако поставим тук това, а там…

Е, колебанията са ни присъщи, особено на дамската половина от човечеството и по тази причина за това помещение дизайнерът е разработил цели 3 варианта!

Вариант на спалнята с бели стени (латекс)

В основата на всеки от тях е голямо легло от МДФ фурнир дъб в комбинация с масив дъб с ефект на състаряване (патина), тоалетка  с крака от масив, луксозен мокет на пода и нежността на бялото като основен цвят в интериорната концепция.

Разликите са в детайлите: в единият вариант на спалнята стените са покрити с интериорна боя (латекс), а над тоалетката е монтирано голямо огледало с правоъгълна форма.

Следващото предложение включва частична декорация на стената зад леглото с бели тухлички и същото като размер огледало над тоалетката.

Вариант на спалнята с бели тухлички и голямо правоъгълно огледало

При третият вариант над тоалетката е поставено кръгло огледало, което с деликатния си овал внася  още повече лекота, светлина и простор в помещението.

Вариант на спалнята с бели декоративни тухлички на стената и кръгло огледало

И ако някой от вас беше на мястото на собствениците и най-вече на нежната половинка в семейството, на кой от трите бихте се спрели? Еднакво ефектни са, за което допринасят и ярките акценти в интериорния текстил, но все пак? Или и за вас изборът ще се окаже също толкова труден?

Вариант на спалнята с бели декоративни тухлички на стената и кръгло огледало на тоалетката

Всички заложени в интериорния проект на апартамента елементи на обзавеждането не само можете да откриете сред предложенията в продуктовата гама и предлагани услуги на фирма „Jessica Sofia” в шоу-рума на компанията на бул. Ботевградско шосе, № 229, но и дизайнерите от интериорното студио „Jessica Design“ биха могли да създадат и образа на вашия мечтан дом!

Екип интериорно студио "Jessica Design" - инж. Даниела Костова, инж. Татяна Златева, Десислава Джикова, Евелина Желязкова

 

Галерия:

 

 

За контакти:

„Jessica Sofia“

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 50 97

GSM:   +359888985526

e-mail: office@jessica.bg

http://www.jessica.bg

.

 

Споделете тази публикация

Post Comment