Да разгадаеш формулата за уют и комфорт у дома…

Интериорен проект на апартамент 71 кв.м в гр. Бургас

 

Според известни на всички ни класации, Бургас неведнъж е печелил приза за най-доброто място за живеене у нас и това със сигурност никак не е случайно, та дори и като съвсем мъничка отправна точка да приемем жилището, чийто интериорен проект ще ви представим!

Апартамент в Бургас - 71 кв.м

Е, вярно, че малко се заиграхме с темата и дори апартаментът да се намираше в друг град на страната ни, той щеше да бъде също толкова симпатичен и функционален, но просто собствениците му са имали късмет, че се намира там – край брега на нашето прекрасно Черно море!

Кът с мека мебел

Що се отнася до формулата за домашен уют и комфорт, на чието разгадаване всички отделяме много време и усилия, за да стигнем до правилния за всеки от нас отговор, тук собствениците на апартамента с площ 71 кв.м са получили компетентна помощ от дизайнерите от студио „Адоро Дизайн“, създали проекта за реконструкция и основен ремонт на жилището им.

И за да не злоупотребяваме повече с търпението ви как се е случило всичко това, предаваме техния разказ за работата им по апартамента, състоящ се от дневна зона, родителска спалня, детска стая, баня и антре:

„Апартаментът е собственост на младо семейство с едно дете – към момента. Жилището се намира в тухлена кооперация в гр. Бургас, строена в началото на 90-те години на миналия век.

Дневна зона

Поради желанието на клиентите ни за интериорен проект на съвременно и функционално жилище, отговарящо на техните нужди и планове, започнахме проекта с някои промени в разпределението на помещенията.

План

Кухнята и трапезарията по план бяха отделно помещение от дневната – по искане на собствениците  затворихме вратата на кухнята откъм антрето и я съединихме с дневната чрез отвор в общата им стена.

Подобна промяна засегна и мокрите помещения:  в апартамента имаше баня с тоалетна и отделна тоалетна, а тъй като клиентите ни не се нуждаеха от втората тоалетна, но искаха повече място за съхранение на вещи, в крайна сметка тоалетната се превърна (след всички необходими реконструкции) в гардеробна към сравнително малката детска и вратата й към антрето беше зазидана.

Дневна зона

Дневна зона с биокамина

След промените в разпределението пристъпихме и към останалото. Клиентите ни споделиха, че много харесват камини и декоративен камък в дневна зона, но не им се поддържа камина на дърва, затова използвахме частично стенна облицовка от камък и проектирахме камина с горивни камери на биоетанол, както и декоративни ниши в отделни кътове.

Мини-библиотека в къта за четене

Другото им изискване бе да има много място за книги и кът за четене – условие, което много ни допада и винаги изпълняваме с удоволствие!

В помещението имаше и един овал, който много дразнеше собствениците и ние го трансформирахме в прав ъгъл, както чрез камината, така и с помощта на шкаф до тавана на съседната стена.

Шкаф с 2 телевизора - откъм къта за отдих и откъм кухнята

Определящо за дизайна на тези помещения бе и желанието да може да се гледа телевизия и от дневната, и от трапезарията и кухнята. За целта проектирахме шкаф-ТВ-модул за два телевизора от двете страни, който същевременно да не разделя двете помещения с изцяло плътна преграда.

Кухня

Кухнята

Кухнята изпълнихме в традиционен стил – пак по желание на клиентите.

Кът за хранене

Обзавеждането на кухнята е в млечно бяло, а над къта за хранене поставихме висящи осветителни тела с насочено осветление.

Кът за хранене

В цялата дневна зона е поставен окачен таван с „лунички“, подът е от ламинат, а цветовото решение е с меки пастелни тонове.

Родителска спалня

Родителска спалня

Спалнята е с доста ограничени размери, поради което се постарахме да усвоим наличното пространство максимално пълноценно.

Родителска спалня

Гардеробът е с частично огледални врати, а основен акцент е паното в прасковен цвят, което започва от таблата на леглото,  „плъзга“ се към окачения таван и се „спуска“ до къта с TV.

Като цяло използвахме само такива декоративни елементи, които да не позволяват на  интериора да изглежда сбит и претрупан.

Детска стая

Детската стая е решена в слънчево жълто

Детската стая също не е голяма, а в нея трябваше да разположим две легла, които да не са едно над друго, както и да осигурим още едно място за сън за гости.

Допълнитена опция за сън на гостенчета

За целта използвахме единствените две стени по чиято дължина можеше да се разположат легла, без да се възпрепятства преминаването през стаята и използването на другите мебели.

TV-кът в детската стая

Едното от леглата е с изтеглящ се отдолу механизъм с второ легло за сън. Тук проектирахме още работен кът с бюро, ТВ-модул и конзолен шкаф, а за цветовото оформление заложихме на слънчево жълто и свежи декоративни акценти.

Баня

Баня

Банята е проектирана така, че да има всичко необходимо на сравнително малко пространство.

Баня

Оборудвана е само с кът за душ, поради ограничените размери, мивката е поставена върху ъглово разположен шкаф, тоалетната е със скрита арматура, цветовете са пастелни, а голямото огледало оптически разширява помещението.

Антре

Антре

Овалът, който притесняваше клиентите ни в дневната, прикрихме с подходящи шкафове и откъм антрето.

Антре

Пред зазидана врата към бившата самостоятелна кухня проектирахме стенен гардероб, в който се намери място и за бойлер за топла вода, тъй като отоплението на апартамента е с панелни електрически радиатори.“

Кокетно, цветно и функционално жилище, с което собствениците биха могли само да се гордеят – дали и вие мислите така?

 

Галерия:

 

 

За контакти:

АДОРО ДИЗАЙН ЕООД
гр. Варна 9010, ул. Зора 6, партер
0878 813 537, 052 71 30 06
Венци Иванов – интериорен дизайнер – v.ivanov@adorodesign.org
Юлиан Георгиев – 3D дизайнер – y.georgiev@adorodesign.org

www.adorodesign.org

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

 

Споделете тази публикация

Post Comment