Там някъде, където вълните гонят морския бряг…

Интериорен дизайн на модерен апартамент в гр. Бургас

 

Там, където морските вълни все се опитват да превземат брега, но винаги нещо ги спира… може би точно нашата почти обсебваща страст да гледаме с обожание тази тяхна игра?

Кът за отдих

И какво общо има интериорният дизайн с любовта ни към морето? Не, няма съвсем пряка връзка, разбира се, освен че с най-добри чувства завиждаме на хората, които живеят край неговия бряг!

И все пак, понеже сме твърде упорити, ние ще намерим точка на пресичане, когато става въпрос за интериорен проект на жилище в гр. Бургас!

Кът за отдих

Автори на интериорния проект са дизайнерите от  студио „Адоро Дизайн“, а вярваме, че полъхът на морето ще откриете и в  цветовата концепция на апартамента с приблизителна чиста площ 80 кв.м, когато заедно отидем неканени на гости на собствениците – макар и виртуално!

А ето и разказ от първа ръка как и защо точно по този начин дизайнерите са създали образа на този дом:

„Апартаментът се намира в сравнително нова тухлена сграда и по задание на собствениците проектирахме за тях дневна зона с кухня, родителска спалня, детска стая и антре. Баните в жилището не са включени в проекта ни.

Дневна зона

Дневната зона е просторно и светло помещение, което позволи лесно и добре да се оформят отделните функционални кътове.

 

Кухня

Кухня с ярък цветен гръб

Кухнята е с доста щедро пространство и затова на стената спокойно разположихме вградения хладилник, мивката, миялната машина и множество шкафове за съхранение.

Кухня с островен аспиратор

На тази стена има комин и колона, които сме прикрили в кухненската мебел, за да постигнем по-цялостно естетическо излъчване.

Кухня

Проектирахме тук и няколко декоративни ниши-етажерки. Фурната и котлоните са изнесени на отделен остров, за чиято правилна аспирация е предвиден мощен островен аспиратор.

 

Трапезария

Кът за хранене с висока маса

В трапезарната част е заложена голяма маса. Диванът в зоната за отдих е отделен визуално от трапезарията посредством ниска библиотечка на нивото на подлакатника, чийто плот може да се използва и за поставяне на разни аксесоари и вещи.

Кът за хранене

По стените в къта с TV  преминава и конзолен шкаф с малка етажерка, който се прелива в телевизионен шкаф. Стените в този кът „облякохме“ с декоративна каменна облицовка.

Кът за хранене

Обединяващ елемент в трите функционални зони е  таванът от гипсокартон, комбиниран със светещ таван, борд за скрито осветление и дървени летви. Прозорците в помещението са декорирани със завеси.

 

Родителска спалня

Родителска спалня

Спалнята разполага с всички елементи необходими за една функционална зона „сън“: легло с повдигащ механизъм, нощни шкафчета, малка тоалетка, скрин, гардероб с плъзгащи врати.

Родителска спалня

Цялото обзавеждане обединихме в една обща интериорна визия чрез различни светещи бордове и канали с вложена в тях ПДЧ облицовка – като декоративен елемент.

В тавана от гипсокартон е монтирана и светеща лента. Постарахме се и да има достатъчно етажерки и рафтове за съхраняване на вещи и аксесоари.

Родителска спалня

Пред тоалетката проектирахме подвижно огледало, а едната от плъзгащите врати на гардероба също е огледална.

Родителска спалня

Стената зад леглото е с декоративна керамична облицовка, наподобяваща натурален тухлен зид, боядисан в бяло. По желание на клиентите ни подовата настилка на помещението е дебел мокет, което допринася много за усещане за уют.

 

Детска стая

Детска стая

Интериорът на детската стая е в комбинация от свежи цветове, твърде различни от останалите помещения.

Детска стая

Тук клиентите ни имаха желание да съчетаем синият цвят на окачената фасада с други подходящи тонове и декори, а като резултат се получи свеж и функционален интериор.

Детска стая

Тъй като поради огромните панорамни прозорци  уединението в това помещение липсваше, решихме проблема,като използвахме плътни щори, тип „японска стена“.

 

Антре

Антре

В антрето проектирахме плитък гардероб с плъзгащи врати и изтеглящи лостове. Използвахме също и хоризонтална система за окачване, за да осигурим разнообразие от шкафове за обувки, чекмеджета, огледало, закачалки и други аксесоари.

Антре

На една от стените поставихме декоративна каменна облицовка, която влезе в ролята на обединяващ елемент с дневната. В тавана от гипсокартон заложихме и светеща лента.“

Е, дори и да не сте открили твърде пряка връзка с вълшебствата на морето и неговата шеметно красива игра на гоненица с брега, то това не би попречили да се порадваме заедно на модерния и функционален дом в гр. Бургас, който току-що посетихме, нали?

 

Галерия:

 

 

За контакти:

АДОРО ДИЗАЙН ЕООД
гр. Варна 9010, ул. Зора 6, партер
0878 813 537, 052 71 30 06
Венци Иванов – интериорен дизайнер – v.ivanov@adorodesign.org
Юлиан Георгиев – 3D дизайнер – y.georgiev@adorodesign.org

www.adorodesign.org

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

Споделете тази публикация

Post Comment