Интериорен проект и реализация на апартамент в гр. Бургас

С поглед към залива, морето и щастливото бъдеще…

 

Всички силно вярваме в щастливото бъдеще, което съдбата ни е подготвила и е съвсем логично да е така!

Но в жилището, чийто интериорен проект и последваща реализация представяме, то вероятно ще бъде точно такова?! Защото да се радваш на домашен уют и комфорт, а през прозореца всеки ден да ти прави компания морето са само една малка част от предпоставките за това.

Много често, когато става въпрос за интериорен проект, се сблъскваме с мнения на тема: „ На картинки е лесно, а после?“

Да, не е лесно, но когато целта е почти идентичен резултат, усилията на дизайнери, собственици и майстори определено заслужават адмирации.

Е, вярно е, че в хода на същинската реализация на готовия вече проект се случва да се извършват промени по редица причини – собствениците променят желанията си, липса на някои материали и аксесоари на пазара и т.н., но като цяло, в картината, която ще видите тук, всички основни контури са спазени, променени са само някои щрихи…

Автори на проекта и „ръководители“ на процеса на реализацията му са дизайнерите от студио „Адоро Дизайн“. Ето какво ни споделиха те за своята работа по този апартамент:

„Жилището се намира в стара жилищна сграда, строена през 60-те години на миналия век и е с пряка панорама към Бургаския залив. Клиентите ни, семейство с две деца, са хора с динамично ежедневие, свързано с чести пътувания и множество ангажименти. Ето защо особено държаха на домашния уют и комфорт в жилището си, където да се отпуснат и разтоварят от напрегнатите трудови дни.

Когато започвахме работа по проекта в жилището вече бяха извършени някои реконструкции, за да се получат подходящи по размери и конфигурация помещения. И в тази връзка – спалнята не е обект на нашия проект.

Дневна зона – кът за отдих

Дневната, трапезарията и кухнята са обединени. Клиентите желаеха да има отвор между дневната и кухнята, който ние разработихме в по-нестандартна форма.

Друго изискване бе да има камина, която да е видима от по-голяма част от помещенията. С оглед на удобството и по-лесната експлоатация се спряхме на камина на биоетанол.

В този кът, както и на други места в помещението проектирахме ниши от гипсокартон и ПДЧ за поставяне на декоративни предмети и книги.

Предвидили сме и приятен кът за отдих с голям бял диван и гледка към камината. Декортивни покрития са каменната облицовка и тапета зад дивана. В съзвучие с леко средиземноморската визия на помещението са предвидени полиуретанови греди за тавана.

В този кът, както и на други места в помещението проектирахме ниши от гипсокартон и ПДЧ за поставяне на декоративни предмети и книги.

Галерия:


Кухня и трапезария:

Кухнята е с доста голям плот и към нея проектирахме кухненски остров, комбиниран с бар-плот за бързо хапване или питие.

Самата кухня е без горен ред шкафове по желание на собствениците. Наложи се да се изградят множество допълнителни стенички и предстенни обшивки.

В една такава стена от гипсокартон, до кухненския остров, сме вложили малък стелаж за вино, който освен практическото си приложение има и декоративен ефект.

Близо до масата за хранене е разположен и голям шкаф.

Важно е да споменем, че мебелите са проектирани за изпълнение с ПДЧ, което беше предизвикателство за нас с оглед на търсения ефект и визия.

Галерия:


Детска стая

Детската стая е предназначена за малко момче и по-голямата му сестра.

Беше същинско предизвикателство за нас да създадем интериорен дизайн в съзвучие с останалите помещения, който да отговаря и на изискванията на обитателите на детската стая.

Желанието на обитателите бе леглата да са едно над друго, като долното да е голямо.

Интересен елемент в тази стая е плота на бюрото, върху който е предвидено да се принтира изображение на стара карта.

Предвидени са и места за книги, учебници и декорации.

Галерия:


Баня

Банята е сравнително голяма за нашите стандарти, около 6,8 кв. м, но беше с много остаряла ВиК инсталация.

Поради някои особености и заради структурата за тоалетно казанче за вграждане направихме допълнителна предстенна обшивка и преградна стена, комбинирани с декоративна ниша.

Изискването на собствениците  бе да има вана, както и душ, който да не е над нея, и да не е в отделна душ кабина.

Така се получиха отделна част за къпане и релакс, която ни се стори съвсем естествено да отделим чрез стъклена врата от останалата, „по-суха“ част на банята.

Голям плюс за банята е, че има прозорец, който пропуска естествена светлина. Именно по тази причина проектирахме нишата на преградната стена, така че да пропуска светлина и в останалата част на помещението.

Галерия:


Антре

Антрето е сравнително малко, но с голяма ниша за вграден гардероб, която ние използвахме пълноценно.

Настилката е от естествен камък травертин.“

Галерия:


Независимо, че остават още довършителни работи, свързани най-вече с декорацията на помещенията и пълното им обзавеждане, жилището вече е обитавано от собствениците, а ние вярваме, че в него бъдещето им ще бъде безоблачно и щастливо!

 

За контакти:

АДОРО ДИЗАЙН ЕООД
гр. Варна 9010, ул. Зора 6, партер
0878 813 537, 052 71 30 06
Венци Иванов – интериорен дизайнер – v.ivanov@adorodesign.org
Юлиан Георгиев – 3D дизайнер – y.georgiev@adorodesign.org

www.adorodesign.org

Споделете тази публикация

Post Comment