Дневна зона с лилави акценти

Уют в пастели и ярки нюанси в модерно жилище

 

Интериорен проект на дневна зона с лилави акценти

Домашен мир, хармония, уют и функционалност -това е в повечето случаи всичко, което търсим у дома си! И то най-вече в зоната, която споделяме със семейството си, приятели и гости – да, естествено, става въпрос за дневната!

Дневна зона с лилави акценти

Доста пъти сме се питали защо наричаме това помещение дневна, когато обикновено там пребиваваме предимно вечер след края на робтния ден? Да, да, и през уикендите, разбира се, но така или иначе, денем или нощем, дневната е онова пространство в жилището, което всички си обичаме – вероятно, най-много!

Кухнята и спалнята също са претенденти за любовта на своите обитатели, но тук точно ще ви представим една модерна и компактна дневна.

Дневна зона с лилави акценти

Автори на интериорният проект са дизайнерите от студио „Адоро Дизайн“, а дневната е част от апартамент в гр. Варна.

Може и да ви се стори странно, но близостта на морето не провокира избора на морска тематика за интериорното решение на този дом, в частност – на дневната. Резултатът, обсъден и одобрен от собствениците е – дневна зона с лилави акценти на фона на пастелни нюанси и елементи с дървесен декор.

Факт е още, че когато те търсят помощта на дизайнерите за оформлението на помещението, то вече част от ел. уредите са били закупени, а подовата настилка и вратите монтирани.

Дневна зона с лилави акценти

Това налага при създаване на интериорния дизайн съобразяване с размерите на уредите. По-голямата дълбочина на пералнята изисква известни промени и допълнения в конструкцията на кухнята, за да може да бъде затворена с вратичка. Хладилникът остава свободно стоящ, но е вписан в конфигурацията от мебели.

Изискването, което поставят собствениците на дизайнерите, е интериорния дизайн на дневната зона е да бъде съчетание от кухня в по-традиционен стил с таблени вратички и кът за отдих с изчистена и съвременна визия.

Въпреки че кухнята не е много голяма като площ, в нея се помества всичко необходимо за домакинството: хладилник, фурна, микровълнова фурна, котлони, абсорбатор, миялна машина, мивка, пералня и възможно най-много шкафове и чекмеджета.

Визуално кухнята е отделена като самостоятелна зона посредством бар плот, съчетан с възможност за съхранение на много вещи и аксесоари.

Дневна зона с лилави акценти

Масата за хранене е разположена до прозореца, тъй като само по този начин е било възможно всички функционални зони в интериора да се оптимизират така, че да отговарят максимално на нуждите на обитателите.

Зоната за отдих с мека мебел е между кухнята и трапезарната маса. Диван в сиво, бяла холна масичка и TV-модул, чиято конфигурация е в бяло и дървесен фурнир, оформят този кът. Самият телевизионен модул съдържа много шкафчета и полици за съхранение.

Изборът на пастелни светли тонове се налага поради компактните размери на помещението. Бяло, светло пясъчно, сиво и акценти в лилаво за контраст. Колоната до TV-модула е облицована с декоративен камък.

Лилавите акценти са изразени чрез тапета зад дивана и декоративните възглавнички на дивана.

Изискването на собствениците на тази дневна зона с лилави акценти да се радват на много светлина и през вечерните часове е изпълнено чрез проектирането и монтирането на окачен таван с Led осветление, вградени лунички и висящи осветителни тела. Всички тези източници на светлина могат да работят в различна комбинация и да осигуряват необходимата към даден момент степен на осветеност.

Крайният резултат, получен от съчетаването на всички желания на собствениците и последващата им реализация от дизайнерите е: функционална дневна с лилави акценти на пастелен фон, при това с модерен и балансиран дизайн.

Тук така търсеният от всички домашен уют е вече даденост!

 

Галерия:

 

За контакти:

АДОРО ДИЗАЙН ЕООД
гр. Варна 9010, ул. Зора 6, партер
0878 813 537, 052 71 30 06
Венци Иванов – интериорен дизайнер – v.ivanov@adorodesign.org
Юлиан Георгиев – 3D дизайнер – y.georgiev@adorodesign.org

www.adorodesign.org

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

Споделете тази публикация